Vacature

Programmamanager Human Capital Akkoord

Samenwerken aan de arbeidsmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen

Wil jij bijdragen aan een arbeidsmarkt die werkt? Ben jij een resultaatgerichte en daadkrachtige programmamanager en voeg jij met je heldere visie, persoonlijkheid en ervaring een toegevoegde waarde aan de arbeidsmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Provincie Gelderland, The Economic Board, de Groene Metropoolregio, arbeidsmarktregio’s, ondernemers en kennisinstellingen hebben in 2023 het Human Capital Akkoord regio Arnhem-Nijmegen ondertekend. Het doel van het akkoord is het verbeteren van de regionale arbeidsmarkt, : waar vraag en aanbod goed op elkaar aansluiten en tekorten in de zorg, techniek en energiesector aangepakt worden. Dit doen we door in en mét het netwerk projecten te initiëren of op te schalen binnen drie speerpunten: Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen (LLO), aantrekken en behouden van talent en activeren van onbenut arbeidspotentieel.

Wat ga je doen?

Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het Human Capital Akkoord (HCA) en samen met het projectteam en verschillende partners voor het geheel van de uit het Akkoord voorkomende projecten en programma’s. Een belangrijk focuspunt is de integrale en inhoudelijke sturing op de uitrol van het HCA en de vastgestelde projecten. Jij zorgt voor goede aansturing en begeleiding (opdrachtgeverschap) van de monitorings- en evaluatieactiviteiten. Je hebt en houdt zicht op wat elders gebeurt, grotere trends en beleidsontwikkelingen. Denk aan internationale, nationale of sectorale initiatieven op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt of Leven Lang Ontwikkelen. Jij zorgt voor een passend antwoord en deelname van regio Arnhem-Nijmegen op voor ons relevante landelijke en provinciale programma’s.

Als programmamanager ben je samen met de directeur het boegbeeld van het HCA in de regio.
Je hebt een stevige rol als het gaat om samenwerking op uitvoering en beleid. Je geeft operationeel leiding aan het HCA-team. Daarbij is de programmamanager ook verantwoordelijk voor financiën, het periodiek meten van de voorgang en de resultaten en het initiëren en stimuleren van de ontwikkeling van het programma.

Wat vragen we van je?

 • HBO+/WO werk en denkniveau met een opleiding die aansluit bij de functie
 • Strategisch denkvermogen en weet dit te vertalen naar concrete oplossingen
 • Kennis van arbeidsmarktvraagstukken
 • Kennis van financieringsmogelijkheden/subsidies
 • Politiek/bestuurlijk sensitief
 • Beschikt over een relevant (regionaal) netwerk van werkgevers, zoals mkb, grootbedrijf of (semi-) overheid
 • Organisatorisch en communicatief sterk
 • Sterk op het proces én op de inhoud
 • Ondernemend en resultaatgericht

 

Wij bieden

 • Een levendige en inspirerende werkomgeving op Campus Heyendaal in Nijmegen
 • Dienstverband van circa 24/32 uur per week voor de duur van een jaar (met uitzicht op verlenging)
 • Een marktconform salaris
 • Mogelijkheid tot thuiswerken

 

Heb je interesse?

Lijkt het je wat om mee te werken aan een arbeidsmarkt die werkt? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. Je kunt deze sturen naar Lucia Hendriks, afdeling HR The Economic Board, l.hendriks@theeconomicboard.com. Heb je nog vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Ruth Klein, programmamanager, via telefoonnummer: 06-57137903. In verband met vakantie is Ruth vanaf maandag 6 mei weer bereikbaar. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.