Bijeenkomsten Eerste en Tweede Kamerleden

Een aantal keer per jaar organiseert The Economic Board een bijeenkomst voor Eerste en Tweede Kamerleden. Tijdens deze bijeenkomst nodigen we organisaties en ondernemers uit om aan de Kamerleden te laten zien welke innovaties er plaatsvinden in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen, maar ook tegen welke obstakels ze aanlopen bij het ontwikkelen van deze innovaties.

Over de bijeenkomsten

Met het organiseren van bijeenkomsten voor Eerste en Tweede Kamerleden maakt The Economic Board politiek Den Haag bewuster van de economische en innovatieve kracht van de regio Nijmegen, Arnhem en Wageningen. Op de bijeenkomsten leggen we verbindingen tussen de aanwezige politieke vertegenwoordigers, het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Er werden al bijeenkomsten georganiseerd op:

Dat is wat ik mooi vind aan The Economic Board: ze bewerkstelligt samenwerking in de regio tussen de bestuurders, bedrijfsleven en de kennisinstellingen. Het draait niet alleen maar om Arnhem of om Nijmegen, maar om samen. Er wordt niet meer in hokjes gedacht.
Remco dijkstra
Remco Dijkstra, VVD’er en Tweede Kamerlid

Ambitie

De ambitie is om met de bijeenkomsten thema’s en onderwerpen die spelen in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen op de agenda te krijgen in de Eerste en Tweede Kamerleden. Door de bijeenkomsten voelen zij een sterkere binding met de bedrijven en organisaties die tegen bepaalde vraagstukken aanlopen. De informatie die zij tijdens de bijeenkomsten verkrijgen, nemen ze weer mee naar Den Haag.

Rol van The Economic Board

The Economic Board organiseert de bijeenkomsten en zet haar netwerk in om organisaties, overheden en onderwijsinstellingen uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen in contact te brengen met de juiste Kamerleden. Zij signaleert daarnaast vraagstukken en lobby-onderwerpen die zij onder de aandacht van politiek Den Haag wil brengen.

Ik ben blij met dit soort bijeenkomsten omdat ze in Den Haag graag geïnformeerd worden over wat er in de regio speelt. Niet alleen bij de overheid, maar juist ook bij ondernemers en kennisinstellingen.
Maria Martens
Maria Martens, CDA- en Eerste Kamerlid

Meer weten?

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp