Absolute Cycling

Wielrennen is een gezonde sport die je tot late leeftijd kunt blijven doen. Om slim en verantwoord te trainen is een goede fietscomputer geen overbodige luxe. Absolute Cycling ontwikkelt er één die in alle opzichten innovatief is.

Over Absolute Cycling

Wielrenners willen zoveel mogelijk kunnen meten. Niet alleen hun snelheid en de gefietste afstand, maar ook bijvoorbeeld het aantal hoogtemeters en getrapte wattage.

Absolute Cycling B.V. heeft in samenwerking met een Belgische kennisinstelling een innovatieve navigatiemethode ontwikkeld. De navigatie wordt sneller en veel nauwkeuriger bepaald. Ook met het stijlvolle design en het grote gebruiksgemak wil Absolute Cycling de markt van fietscomputers voorgoed veranderen.

Ondernemer Harm Giesen, afgestuurd industrieel ontwerper, is de bedenker van de fietscomputer. Vier aandeelhouders, waaronder de in Arnhem woonachtige oud-wielerprof Maarten Tjallingii, zijn aan het project verbonden.

Op dit moment bevindt Absolute Cycling zich in de fase van marktonderzoek, het kiezen van componenten, ontwikkelen en het testen van prototypes. Het hoopt in de herfst van 2019 de eerste 100 stuks klaar te hebben om vervolgens vanaf 2020 grotere productieseries te kunnen maken.

Ambitie

De slogan ‘meten is weten’ geldt ook voor de meeste wielrenners. Er is steeds meer mogelijk als het gaat om het vergaren van data. Maar vaak worden die data op een complexe manier weergegeven of zijn ze onnauwkeurig. Daar wil Absolute Cycling verandering in brengen. Want, zo zegt de start-up, wielrennen moet pijn doen aan je benen, niet in je hoofd. Het richt zich op wedstrijdwielrenners, maar vooral op fanatiekere toerfietsers. Absolute Cycling heeft wereldwijde ambities.

Rol van The Economic Board

Absolute Cycling maakt aanspraak op een voucher van 25.000 euro, die beschikbaar is door een samenwerking van The Economic Board en de Groeiversneller van Oost NL. Het geld is door Absolute Cycling onder meer begroot voor productontwerp en engineering.

The Economic Board heeft het bedrijf ook gewezen op een Innovatielening van Rabobank, die inmiddels ook is binnengehaald.

Initiatiefnemer Harm Giesen verwacht de komende tijd nog veel meer te kunnen profiteren van The Economic Board. Vooral van het enorme netwerk, dat hij in wil gaan zetten op het moment dat het écht nodig is.

Fietsen moet genieten zijn. Ons doel is om alle die ingewikkelde data, die we heel precies kunnen meten, op een snelle een eenvoudige manier toegankelijk te maken voor de gebruiker.
Harm Giesen, initatiefnemer Absolute Cycling

Betrokken partijen

Groeiversneller voor MKB Gelderland