Over The Economic Board

The Economic Board is een triplehelix-samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen. Als innovatiemotor stimuleren en verbinden wij bedrijvigheid en innovaties in de topsectoren Food, Health en Energy en de cross-overs daartussen. Wij communiceren over het bijzondere potentieel van de regio en verbinden partijen met elkaar.

Wat wij doen

The Economic Board is in 2016 gestart vanuit het doel om de economische ontwikkeling in de regio aan te jagen. The Economic Board communiceert over het bijzondere potentieel van de regio en bundelt deze verhalen onder de noemer van Lifeport. The Economic Board verbindt partijen met elkaar: kennisinstellingen, overheden, ondernemers en investeerders. Tot slot jaagt ze initiatieven en projecten aan. De focus ligt daarbij op de speersectoren Food, Health en Energy en de cross-overs daartussen. Hier liggen de beste kansen voor innovatie, meer business en meer werkgelegenheid.

The Economic Board wordt ondersteund door het projectbureau van The Economic Board. Hier werken specialisten uit communicatie en marketing, het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen.

Bekijk het projectbureau

Over de regio

De regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen bestaat uit twintig gemeenten, die onderling nauw samenwerking op verschillende speerpunten zoals duurzaamheid, woningmarkt, economie en logistiek. Food, Health en Energy vormen de topsectoren van de regio. Het stedelijk netwerk Arnhem – Nijmegen – Wageningen vormt een economische kracht in het gebied Oost – Nederland.

Door de gunstige ligging, slechts anderhalf uur rijden, tussen de Randstad en het Ruhrgebied is de regio een belangrijke schakel naar Europa en in de internationale concurrentiepositie van Nederland. De regio wordt namelijk zowel via de weg, het spoor en het water goed ontsloten. Internationale luchthavens zoals Schiphol Airport en Düsseldorf Airport, maar ook Düsseldorf Weeze zijn gemakkelijk te bereiken.

De regio heeft van oudsher veel kracht in zich om verder te groeien en zo de regio en de Nederlandse economie vooruit te helpen. De beroepsbevolking is hoog opgeleid, de infrastructuur is goed en de steden aantrekkelijk, wat het vestigingsklimaat prettig maakt voor ondernemers en medewerkers.

The Economic Board in beeld