Ondersteuning MKB

Ondersteuning MKB

Ondersteuning voor MKB, startups en scale-ups

The Economic Board biedt ondersteuning voor ondernemers, startups en scale-ups. Start-ups zijn belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe innovaties en daarmee van grote waarde voor het ecosysteem. Blijvende aandacht voor een ondersteuningsstructuur, faciliteiten en financieringsmogelijkheden is noodzakelijk zodat start-ups kunnen ondernemen, experimenteren en ontwikkelen. Met tips en mogelijkheden voor financieringsregelingen, met middelen voor digitalisering, innovatie en samenwerking tussen mkb en onderwijs. Maar ondernemers zijn ook op zoek naar ruimte om zich te vestigen op plekken waar ze ook anderen ontmoeten, waar ze als ondernemer kunnen experimenteren en leren.
Het versterken van de samenwerkingsmogelijkheden tussen mkb, start-ups en de ecosytemen is belangrijk om de innovaties te versnellen. Een goed start-up klimaat komt hele regio ten goede.

Business Angel Netwerk Nijmegen

Het Business Angel Netwerk Nijmegen is een netwerk van informal investors dat het ecosysteem van Nijmeegse startups en scale-ups versterkt. Het accent ligt op medische hightech.
Het netwerk brengt deze informal investors en de start-ups en scale-ups regelmatig bij elkaar.

Door dit netwerk zijn vraag en aanbod van investeringen beter op elkaar af te stemmen. Ondernemers met een investeringsbehoefte weten waar ze aan kunnen kloppen, informal investors weten waar ze goede investerinskansen kunnen vinden. Zowel ondernemers als investeerders krijgen begeleiding in het investeringsproces.

De gemeente Nijmegen, Briskr, Rockstart, Oost NL, Rabobank Rijk van Nijmegen en The Economic Board namen het initiatief om dit netwerk van regionale business angels te bundelen, te ontwikkelen en uit te bouwen.

Bijeenkomsten

Drie keer per jaar is er een bijeenkomst waarin elk keer vier start- of scale-ups een pitch geven. Deze bijeenkomsten zijn exclusief en alleen op uitnodiging toegankelijk. Iedere bijeenkomst bestaat uit de combinatie van een inhoudelijk thema en pitches van start- en scale-ups. Thema’s zijn bijvoorbeeld: marktvalidatie, waardebepaling van een start-up of launching customership. Ook is er aandacht voor matchmaking, zodat de juiste investeerder en ondernemer elkaar vinden.

Het netwerk is steeds succesvoller in het verbinden van start-ups en scale-ups met investeerders. Het is een samenwerking van Aeternus, BDO, Brillant Work, Briskr, Catalyze, EP&C, JLABS, Oost NL, Gemeente Nijmegen, Rabobank, The Economic Board, Poelmann van den Broek en Qserve.
Heeft u interesse in deelname? Neem dan contact op met Business Angel Network Nijmegen – Briskr

CapitalChange

CapitalChange biedt hands-on ondersteuning en investeringen voor ondernemers van technologiebedrijven (of gerelateerd daaraan). Het team van CapitalChange bestaat uit specialisten op het gebied van groei, waardecreatie, fusies en overnames. Zij komen graag in contact met regionale ondernemers met een groei-ambitie of ander ondernemersvraagstuk.

CapitalChange-leden zijn ondernemers en CEO’s met een lange staat van dienst. Ze ondersteunen directeuren, grootaandeelhouders en managementteams bij alles wat met groei en waardecreatie te maken heeft, in alle fases van hun onderneming. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om het aantrekken van kapitaal, het maken van een overnameplan of het verkopen van een bedrijf. Daarbij komt dat de partners van CapitalChange geen adviseurs, maar echte sparringpartners zijn. Ze werken hands-on en helpen bedrijven te groeien en bloeien. Ze trekken samen met een ondernemer op, zonder op zijn of haar stoel te gaan zitten, en ondersteunen bij alles wat belangrijk is. Ook interessant is dat de partners de mogelijkheid hebben om zelf te investeren in bedrijven.

The Economic Board is een samenwerking aangegaan met CapitalChange vanwege hun sterke band met de regio. Zo zijn ze in staat om mooie koppelingen te maken binnen het regionale bedrijfsleven. www.Capitalchange.com

Bent u ondernemer en wilt u weten of dit soort gesprekken ook iets voor uw onderneming zijn? Dan kunt u contact opnemen met Nicky Hogenkamp van The Economic Board. Zij vertelt u graag meer over de toegevoegde waarde van dit soort bijeenkomsten voor uw onderneming.

Terug naar overzicht