Lifeport Welcome Center

Lifeport Welcome Center

Internationale kenniswerkers en hun gezinsleden, wetenschappelijk onderzoekers, studenten, start-ups en buitenlandse investeerders kunnen vanaf begin 2023 alles voor hun verblijf in Nijmegen regelen bij één loket: het Lifeport Welcome Center.

Deze nieuwkomers kunnen nu bij Lifeport Welcome Center versneld hun formaliteiten regelen voor inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) en het afhalen van hun verblijfsdocument. Ook ontvangen zij direct informatie over wonen, werken, leren en ondernemen in de regio.

Zo wordt de kenniswerkers -en eventuele gezinsleden- een warm welkom geboden en wordt de regio aantrekkelijker voor hen om zich te vestigen wat een positief effect heeft op de regionale economie.

Het Lifeport Welcome Center is gehuisvest in Huize Heyendael op campus Heyendaal in Nijmegen. Het is een initiatief van The Economic Board en provincie Gelderland, vanuit de regionale wens meer internationaal talent aan te trekken én te behouden voor de regio.

One-stop-shop

Tijdens een twee jaar durende pilot koppelen het Lifeport Welcome Center, gemeente Nijmegen en de IND hun dienstverlening zodanig aan elkaar dat klanten op één dag en op één locatie alle formele stappen kunnen doorlopen.
Wijnand Hemelaar, directeur van Lifeport Welcome Center: “Het Lifeport Welcome Center is nu één centraal punt geworden waar internationale kenniswerkers, studenten en hun familieleden terecht kunnen voor overheidsdienstverlening door gemeente en IND. En tegelijkertijd voor andere services zoals een welkomstprogramma en family support-programma en allerlei sociale activiteiten”.

Contact met het Lifeport Welcome Center

Het center zorgt voor een warm welkom in onze regio voor zowel de expats als hun gezinnen.

Internationale kenniswerkers en hun werkgevers en internationale studenten kunnen meer informatie vinden of contact opnemen met het Lifeport Welcome Center via de website: www.lifeportwelcomecenter.nl.

Terug naar overzicht