Lifeport Scholarship

Lifeport Scholarship

Met de oorlog in Oekraïne ontstonden acute problemen voor studenten uit Oekraïne, Belarus en Rusland die studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Van Hall Larenstein, ArtEZ en de Radboud Universiteit.

Studenten die hier al woonden om te werken aan hun toekomst in de internationale economie. De landelijke politiek sprak zich fel uit tegen de inval. Er werden (kleine) maatschappelijke en individuele initiatieven opgezet om de burgerbevolking te helpen. Daarnaast is kwam er noodhulp op gang en zijn collegegelden naar beneden gebracht, om studenten uit oorlogsgebieden in nood te hulp te schieten en doorstuderen mogelijk te maken.

Om die hele grote zorg over de voortgang van hun studie aan te pakken, riep The Economic Board ‘Lifeport Scholarship’ in het leven. Terwijl het conflict tussen Rusland en Oekraïne de aanleiding was om met elkaar te praten over het Lifeport Scholarship voor deze kwetsbare studenten, gaven stakeholders uit onder andere het onderwijs aan dat de problematiek breder is. Hiermee helpen we kwetsbare studenten uit alle conflictgebieden met studiebeurzen, bijbanen en betaalde stages.

Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze studenten te helpen en we kúnnen hier ook wat mee. We hebben als regio zoveel te bieden, maar ook veel te winnen. We hebben het over hbo- en universitaire studenten. Slimme, ambitieuze mensen die het lef en de drive hebben gehad om naar Nederland te komen om te studeren. Door hen nu te helpen, behouden we hen voor de economie en de arbeidsmarkt. Bijdragen aan de Lifeport Scholarship is investeren in het human capital van de toekomst.

Doelstelling Lifeport Scholarship

Het scholarship heeft als doel de studenten uit de getroffen gebieden hun studie te laten voortzetten en afronden bij een van de kennisinstellingen in onze regio, door een bijdrage in het levensonderhoud.
Daarnaast heeft het scholarship als doel de regio Arnhem Nijmegen aantrekkelijker te maken voor wonen, werken en ondernemen. Het brede netwerk van The Economic Board biedt ook een kans om werkervaring op te doen of mogelijke een betaalde stage of (bij)baan te vinden.

Deelnemende bedrijven

Het Lifeport Scholarship wordt ingezet om studenten, afkomstig uit conflictgebieden en studerend aan één van de onderwijsinstellingen in onze regio, te helpen. Ondernemers uit de regio Arnhem Nijmegen wordt gevraagd om deze studenten te ondersteunen. Dit kan door een financiële bijdrage te leveren maar kan ook via het aanbieden van stages of (bij)banen. Wilt u ook een bijdrage leveren aan het Lifeport Scholarship, meld u aan via info@lifeportscholarship.com

Terug naar overzicht