John Baekelmans

John Baekelmans

John Baekelmans

Vice president en managing director imec Nederland

John Baekelmans is vice president en managing director van imec Nederland. Hij geeft daarnaast ook leiding aan de Internet of Things- en Connected Health Solutions-teams en is verantwoordelijk voor de Smart City-branche van imec International.

Voordat John aan de slag ging voor imec was hij 21 jaar werkzaam bij Cisco, waar hij wereldwijd verschillende leidinggevende posities bekleedde. Daarnaast is John medeoprichter van de Belgische start-up Fifthplay. Voordat hij bij Cisco werkte, ontwierp, implementeerde en hanteerde John grote PBX-netwerken bij Siemens.

John bezit een masterdiploma in computerwetenschappen van de Universiteit van Antwerpen en is een voormalige Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE). In zijn vrije tijd is hij onderdeel van het Nationale Belgische reddingsteam dat assisteert bij wereldwijde rampen. Daarnaast houdt hij van skiën, is hij een ervaren duiker en woont hij momenteel in Antwerpen, België.

Vanuit imec is John betrokken bij OnePlanet:

Technologie is een katalysator om broodnodige innovaties rond gepersonaliseerde voeding en gezondheid een realiteit te maken. De Wageningen University & Research, de Radboud Universiteit en het Radboudumc, en imec werken samen om die visie tot een realiteit te maken binnen het OnePlanet Research Center in Gelderland.

Meer over imec

Delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp