Wageningen Data Competence Center; digital twins; WUR Campus Wageningen Universiteit WUR 100 jaar GreenMetric ranking WUR beste universiteit Nederland, Foods Innovation Center; Seminar Agroproductie in een Circulaire en Biobased Economie, windmolens en zeewier, groene universiteiten; Start-up Wageningen

WUR groenste en duurzaamste universiteit ter wereld

De Wageningen University & Research (WUR) is volgens de jaarlijkse GreenMetric ranking van de Universitas Indonesia (IU) de groenste en duurzaamste universiteit ter wereld.

De WUR verscheen drie jaar geleden voor het eerst in de meting en kwam toen binnen op plek 36. Vorig jaar stond de universiteit nog op de derde plaats in de ranking.

Dit jaar behaalden ze de eerste plek, onder andere door een maximale score in de categorie Afval. Erna Maters, medewerker maatschappelijk verantwoord ondernemen: “Dit jaar hebben we gewoon heel veel bewijs moeten aanleveren voor onze claims. Dat hebben we op een goede manier kunnen doen en is, denk ik, een belangrijke reden voor onze topnotering.”

GreenMetric ranking

De GreenMetric ranking is gebaseerd op ingevulde vragenlijsten en de beoordeling van een panel van experts. Er wordt onder meer beoordeeld hoe de universiteit omgaat met CO2-uitstoof, chemisch afval en recycling van water. In totaal onderzocht Universitas Indonesia dit jaar 619 universiteiten uit 76 landen.

Lees ook

WUR beste universiteit Nederland

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp