Wageningen Data Competence Center; digital twins; WUR Campus Wageningen Universiteit WUR 100 jaar GreenMetric ranking WUR beste universiteit Nederland, Foods Innovation Center; Seminar Agroproductie in een Circulaire en Biobased Economie, windmolens en zeewier, groene universiteiten; Start-up Wageningen

Wageningen Universiteit opnieuw beste universiteit van Nederland

De Keuzegids Universiteiten 2018 heeft Wageningen Universiteit & Research (WUR) opnieuw verkozen tot de beste universiteit van Nederland. De Radboud Universiteit belandde dit jaar op de tweede plek in de categorie ‘brede, klassieke universiteiten’.

De Keuzegids helpt aanstaande studenten te kiezen tussen de bacheloropleidingen van de universiteiten in Nederland. Zo worden onder andere toelatingseisen, arbeidsmarktperspectief en plus- en minpunten besproken. Op basis van deze factoren worden opleidingen door de Keuzegids van een score voorzien.

WUR beste universiteit Nederland

De WUR heeft de meeste hoog scorende opleidingen te bieden en beland daardoor bovenaan de lijst van universiteiten. Ook wordt de Wageningse universiteit hoog beoordeeld op de onderdelen studiesucces en zijn de oordelen van zowel studenten als experts van de NVAO positief. Het aantal studenten dat kiest voor de WUR is de afgelopen jaren fors gestegen, wat in tegenstelling tot andere groeiende universiteiten in Nederland, niet tot het verlies van kwaliteit heeft geleid.

De Radboud Universiteit eindige vorig jaar nog op de eerste plek in de categorie ‘brede, klassieke universiteiten, maar moet het dit jaar doen met een tweede plek. De Nijmeegse universiteit staat verder op de zesde plek in het overzicht van beste universiteiten.

→ Het aantal internationale studenten in Nijmegen, Wageningen en Arnhem groeit. Lees hier meer.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp