Gefeliciteerd: Wageningen University & Research 100 jaar!

Hiep, hiep, hoera! The Wageningen University & Research (WUR) bestaat 100 jaar. Er staan tal van leuke evenementen en activiteiten op de planning voor de rest van het jaar.

WUR 100 jaar

Op 9 maart wordt de 100e Dies Natalis, geboortedag van een organisatie, gevierd. Het programma van WUR 100 jaar staat in het teken van de drie thema’s Life, Food en Earth. Deze thema’s volgen elkaar gedurende het jaar op.

In de afgelopen eeuw heeft de universiteit zich ontwikkeld tot expert op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving. De WUR zegt hier zelf over:

“Door de unieke combinatie van onderwijs en onderzoek heeft de organisatie bijgedragen aan de kwaliteit van leven. Ook in de toekomst willen wij de missie van onze organisatie voort blijven zetten. ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life.'”

De WUR maakt zich sterk voor onderzoek op een verantwoordelijke manier en het toepassen van deze kennis, zodat de kwaliteit van leven verbeterd kan worden. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo werd de universiteit in 2017 benoemd tot groenste en duurzaamste universiteit ter wereld, werd ze voor het eerst opgenomen in de World University Rankings in de categorie natuurwetenschappen en werd de  WUR verkozen tot beste universiteit van Nederland door de Keuzegids Universiteiten 2018.

Bekijk het volledige programma 100 jaar WUR
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp