Minister Wiebes bezoekt IPKW en is onder de indruk

Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, bezocht 29 januari 2020 Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Hij liet zich informeren en ging in gesprek over waterstoftechnologie. Wiebes was onder de indruk van de hoeveelheid activiteiten en de innovatiedrang van de bedrijven.

De minister was op uitnodiging van de provincie Gelderland op IPKW. Doel was om hem een goede indruk te geven van de samenwerking tussen industriële bedrijven, kennisinstellingen en start-ups in Arnhem. Arnhem profileert zich al jaren als innovatieve waterstofstad. Op IPKW zijn meerdere succesvolle bedrijven actief die zich met waterstoftechnologie bezighouden.

Wiebes begon zijn bezoek met een rondetafelgesprek in het Waterstoflab van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar ging hij in gesprek met Gelders gedeputeerde Christianne van der Wal, Jan van Dellen (lid van The Economic Board en wethouder van de gemeente Arnhem) en mensen uit het bedrijfsleven. Bij een rondgang over IPKW bezocht hij de bedrijven Elestor, ontwikkelaar van de waterstofbromide flowbatterij en HyGear, dat waterstof, stikstof en zuurstof produceert en levert aan industriële eindgebruikers. Zowel Elestor als HyGear zijn Parels van de regio.

De minister sprak na afloop van zijn bezoek lovende woorden. “Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid activiteiten die op IPKW plaatsvinden. Er wordt hier op allerlei manieren gewerkt aan de energietransitie, wat nieuwe banen oplevert en ons land verder brengt.”

Meer over IPKW

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp