investor readiness program; groeiversneller food; webinar reshoring; Bart Heuts Oost NL Duurzame ontwikkeling, de kracht van Gelderland en Overijssel; noodhulp start-ups; Wendy de Jong directeur Oost NL

Oost NL kiest voor Wendy de Jong als nieuwe directeur

Wendy de Jong wordt de nieuwe directeur van Oost NL, zo meldt de ontwikkelmaatschappij van Gelderland en Overijssel op haar website. Ze volgt Marius Prins op, die eind vorig jaar aangaf terug te treden.Wendy de Jong directeur Oost NL

De Jong werd 23 april tijdens de algemene vergadering van Oost NL tot directeur benoemd en begint in juli 2020 aan haar nieuwe baan. Ze is opgeleid tot bedrijfseconoom en jurist en heeft ervaring als adviseur, commissaris en in de financiële sector. De laatste jaren was ze adviseur bij GovernanceQ, dat bestuurders en toezichthouders adviseert bij governance-vraagstukken. Ook was ze commissaris van Topfonds Gelderland, waarvan Oost NL fondsmanager is. Die rol legt ze nu neer. Ze blijft wel lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en van de raad van commissarissen van Ambulance Amsterdam.

Wendy de Jong directeur Oost NL

Ik kom binnen in een tijd dat het duidelijk is waar de ontwikkelmaatschappij voor bedoeld is: het duurzaam versterken van de regionale economie”, zegt De Jong, verwijzend naar de coronacrisis, op de website van Oost NL. “We kunnen nu meer dan ooit onze toegevoegde waarde laten zien: door ondernemers direct te ondersteunen en tegelijkertijd te werken aan een veerkrachtige en innovatieve economie. Dat maakt dat ik met veel enthousiasme met deze taak aan de slag ga.”

Guido van Woerkom, voorzitter van de raad van commissarissen van Oost NL, heeft veel vertrouwen in De Jong. “Wendy is verbindend en heeft hart voor ondernemerschap. Ze is de juiste persoon om deze betekenisvolle rol uit te voeren.”

Meer over Oost NL

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp