Wageningen University & Research hoog in wereldwijde rankings

Wageningen University & Research (WUR) is voor het eerst opgenomen in de categorie natuurwetenschappen van de World University Rankings, op de 66ste plaats. Het gaat om disciplines als scheikunde, geologie en milieuwetenschappen.

Deze lijst is een publicatie van Times Higher Education (THE) en is gebaseerd op de kwaliteit van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Universiteiten worden beoordeeld op dertien punten, zoals de leeromgeving, hoeveelheid onderzoek, invloed (aan de hand van citaties) en de mate van kennisoverdracht naar industrie en maatschappij.

→ Wageningen staat op de 64ste plaats in de algemene THE World University Rankings.

Individuele wetenschappers

Wageningse wetenschappers staan ook hoog op de in de lijst van Highly Cited Researchers, opgesteld door Clarivate Analytics. Er zijn tien Wageningers die volgens deze ranking tot de top van hun vakgebied horen. Dit onafhankelijke bureau verzamelt statistieken en publiceert een lijst met onderzoekers die tien jaar lang meer dan gemiddeld geciteerd worden. Onderzoekers die tot de top een procent binnen hun onderzoeksveld horen, komen op de lijst.

Entomoloog Marcel Dicke: “Je kunt die ranglijst vergelijken met de Times Higher Education-ranglijsten die voor universiteiten zo belangrijk zijn. Daarom kijken we ook elk jaar uit naar de publicatie.”

Bekijk de lijst van Wageningse Highly Cited Researchers

Lees ook

Kennisinstituten in de regio trekken steeds meer internationale studenten
WUR beste universiteit van Nederland

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp