Plus ultra

Virtueel kijkje in innovatiebroedplaats Plus Ultra in Wageningen

Op 16 mei vond de officiële opening plaats van Plus Ultra, het bedrijfsverzamelgebouw “met incubatorfunctie” op de Wageningen Campus. Plus Ultra zal als broedplaats dienen voor startende bedrijven, vandaar de incubatorfunctie. Thijs Breukink (WUR), Wim Boers (Kadans Science Partner) en Geert van Rumund (Burgemeester van Wageningen) simuleerden het groeien en bloeien van jonge bedrijven door een kiem ultrasnel uit te laten groeien tot een grote bloem.

Broedplaats voor startende bedrijven

Uniek qua ontwerp, architectuur én functie: Plus Ultra is de locatie voor kennisintensieve, startende bedrijven die de vruchten willen plukken van elkaars expertise. Het gebouw beschikt over talrijke faciliteiten, zoals:

  1. Laboratoria en onderzoeksruimten
  2. Pilot plant en technohallen
  3. Kantoorruimtes en vergaderzalen
  4. Kantoorruimtes met incubatorfunctie

De locatie, inrichting en deelnemers van Plus Ultra vormen samen een ecosysteem waar groeiende bedrijven van elkaars kennis en aanwezigheid kunnen profiteren. Daar draagt de nabijheid van Wageningen University & Research ook zeker een steentje aan bij.

Genomineerd voor Gebouw van het Jaar 2016

Naast een broedplaats voor jonge, innovatieve bedrijven is Plus Ultra ook een voorloper op het gebied van architectuur en duurzaamheid. Afval wordt gescheiden en watergebruik wordt beperkt. Het gebouw is gemaakt van glas, hout en beton met als hoogtepunt een imposante houten trap in het atrium. Dat blijft niet onbeloond. Naast de nominatie voor Gebouw van het Jaar 2016, namens de Bond van Nederlandse Architecten, ontving Plus Ultra ook de ARC16 Detail Award.  

Wilt u zelf een kijkje nemen in Plus Ultra? Bekijk dan hier de virtuele tour.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp