FoodCase Corona Rebuild Program; ScaleUpFood, Regio Deal Foodvalley; imec; Eat2Move, Voeding en cognitie, eten en drinken in de zorg, food for thought; too good to go

TOP BV Wageningen stelt FoodLab open voor derden

TOP BV in Wageningen heeft een nieuw FoodLab ingericht en stelt de faciliteit nu beschikbaar voor derden. Deze kunnen gebruik maken van de ruimte en alle aanwezige machines en faciliteiten voor de voedingsindustrie van morgen.

Proefproducties op kleine schaal

De benodigde investering om een nieuwe productielijn te openen of een nieuwe procestechniek aan te schaffen is vaak erg hoog en risicovol. In het TOP FoodLab is alles aanwezig om op kleine schaal proefproducties uit te voeren voor een breed scala aan producten. Machines zoals een vullijn, een verpakkingslijn en een metaaldetector zijn beschikbaar. Ook TOP’s eigen innovaties als PurePulse PEF2.0, Coldpresses en de AMAP verpakkingstechnologie kunnen gebruikt worden. In een onlangs gebouwde proefopstelling kunnen vrijwel alle pasteurisatie- en sterilisatieprocessen worden gesimuleerd op verschillende procescondities.

Open innovatie

Het lab staat gratis open voor alle klanten van TOP, zowel starters als multinationals in de voedingsindustrie. TOP is sterk gericht op open innovatie en werkt daarom samen met bedrijven uit de gehele voedingsmiddelenketen, van ‘farm to fork’. Neem contact op met TOP BV.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp