Praat met The Economic Board op het Democratiefestival!

Op 30 en 31 augustus strijkt het landelijke Democratiefestival neer op eiland Veur-Lent in Nijmegen. Van minister tot popster, een rijk gezelschap vult het indrukwekkende programma. Op zaterdag vindt u er ook de voorzitter van The Economic Board, Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls, evenals directeur Sigrid Helbig. Daarnaast kunt u zich onderdompelen in onze vr-experience: It takes a keen eye, met alle hotspots van de regio.

Op het festivalterrein vindt u het partnerdorp Regio Arnhem Nijmegen. U kunt hier de hele dag onze speciale vr-productie bezichtigen. Met een headset op kunt zes minuten lang als een vogel door onze regio vliegen. U kijkt 360 graden in het rond en zo ontdekt u zelf hoeveel spannende dingen er hier gebeuren.

Praten met The Economic Board

In het partnerdorp kunt u van 13.00 tot 14.00 uur in gesprek met Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board. Wat doet The Economic Board en hoe werkt deze samen met partijen in de regio aan gezonde groei in de Regio Arnhem Nijmegen? Wat merken de inwoners van de focus op de speerpunten Food, Health & Energy? Helbig: “Democratie is een werkwoord! Daarom praat ik zaterdag graag met alle bezoekers over wat zij zien als goede ideeën voor onze regio. Ik ben heel benieuwd wat mensen zélf zouden willen doen om de regio op de kaart te zetten.”

Ze vervolgt: “Ik kom zelf uit Duitsland en als je mij in 1985 had gevraagd of de Berlijnse muur zou vallen, had ik dat nooit gedacht. Nu hebben we democratie in heel Duitsland en zijn we alweer bijna vergeten hoe het is om onvrij te zijn. Maar het is zó belangrijk, om mee te kunnen praten en van mening te kunnen verschillen! Freiheit ist immer die Freiheit des Andersdenkenden.

Was sagen Sie? Praten we wel genoeg met onze buren?

Van 14.00 tot 15.00 uur licht burgemeesters Bruls samen met enkele Euregio-bestuurders toe hoe we kunnen samenwerken met onze Duitse buren. Hoe gaan we om met taal, cultuurverschillen, en actuele thema’s rond samenwerken over de grens.

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp