Rijn IJssel Ben Geerdink; GIGG; Ben Geerdink

Ben Geerdink: ‘Onze studenten zijn nu keihard nodig’

Rond de jaarwisseling kijken we met bestuurders, ondernemers en wetenschappers terug op 2017 en vooruit naar 2018. Met boardlid Ben Geerdink (voorzitter van het College van Bestuur) zoomen we in op het onderwijs op Rijn IJssel.

“De vraag naar onze studenten stijgt. Dat was voor mij de belangrijkste ontwikkeling in 2017. In de afgelopen jaren kostte het voor afgestudeerden veel moeite om een baan te vinden en voor studenten om een stageplek te vinden. Dat is nu écht anders. Bedrijven hebben onze studenten nodig. Er is volop belangstelling voor studenten in de techniek, zorg, horeca en andere richtingen.

Eén diploma is niet genoeg

Nu de economie groeit verwacht ik dat de vraag naar personeel in 2018 ook verder groeit. Iedereen is nodig en vanuit het onderwijs kunnen we een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld via opleidingsvouchers van het UWV en re-integratietrajecten. Dat biedt hoop.  Ook het thema ‘een leven lang ontwikkelen’ komt meer en meer op. Je bent tegenwoordig niet klaar als je één diploma hebt behaald, want in de 50 jaar die je werkt verandert er veel. Mensen moeten voortdurend bijgeschoold worden.

Verleiden om de schoolbanken in te gaan

Dat vraagt ook iets van het onderwijs. We moeten mensen verleiden om de schoolbanken in te gaan met een aantrekkelijk en flexibel aanbod. Ons aanbod moet meer modulair en functiegericht worden en beter geschikt voor oudere studenten. Een flinke klus voor kennisinstellingen, waaronder het Rijn IJssel.

Voor én vanuit de regio

Wij leiden op voor én vanuit de regio. Daarom luisteren we nadrukkelijk naar ‘onze’ ondernemers. De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan snel en de kennis van onze studenten moet hierop aansluiten. Hoe beter ons contact is, hoe beter we in staat zijn om te leveren wat nodig is. Op dit moment is ons portfolio gericht op wat we vooral doen in deze regio: Food, Health en Energy. Dit zijn ook de speerpunten van The Economic Board. Hoe meer de regio hiermee op de kaart staat, hoe beter het is voor de bedrijvigheid én voor de kans op werk voor onze studenten.”

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp