Sustainable Healthcare Challenge, samenwerking ziekenhuizen, health, grootschalig onderzoek naar de ziekte van parkinson, MKB Innovatie top 100

Sustainable Healthcare Challenge (SHC) om goede ideeën voor de zorg van de grond te krijgen

Het programma Sustainable Health Challenge (SHC) is er voor ‘startende start-ups’ in de zorginnovatie. Met een toegankelijke masterclass over het opzetten van een bedrijf. En verderop in het jaar een congres met pitches en bidding op de gepresenteerde zorginnovaties. Winnaars kunnen aan de slag met uitgebreide coaching, financiële hulp of in-kind ondersteuning, zoals advies en publiciteit. Aanmelden kan tot 28 februari!

Voor jonge enthousiastelingen met een idee over zorginnovatie

Zorg voor iedereen

Drie studenten begonnen in 2012 met het organiseren van een wedstrijd. Om ondernemerschap onder studenten en young professionals in de zorg te stimuleren. Hun inzet: een wereld waarin duurzame gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is. Door de grote belangstelling groeide het initiatief uit tot een landelijk programma met elk jaar drie evenementen.

Een team van enthousiaste studenten en pas afgestudeerden zorgt elk jaar op vrijwillige basis voor de bijeenkomsten en het begeleidingsprogramma. Zij werken samen met een mooi netwerk in de zorg, waardoor de deelnemers direct veel contacten en naamsbekendheid opdoen.

In 2019 is het jaarthema van de Sustainable Healthcare Challenge: ‘Connecting Worlds: samen zetten we stappen vooruit!’

Het traject

Om mee te kunnen doen moeten geïnteresseerde start-ups een omzet hebben van minder dan 10.000 euro en de ondernemers jonger zijn dan 35 jaar. Tijdens het SHC-traject, dat loopt van 7 maart tot en met 23 mei, krijgen de geselecteerde deelnemers exclusieve trainingen door de partners van de SHC. Daarnaast krijgen ze een eigen coach. Onder begeleiding leggen ze een portfolio aan, om aan het eind van het traject iets tastbaars te hebben waarmee ze hun idee kunnen tonen. Bij het pitchen op het event van 23 mei maken ze kans een geldbedrag binnen te halen en in-kind ondersteuning. Alles bij elkaar doen ze veel kennis, contacten en naamsbekendheid op.

In oktober 2019 is er tenslotte een borrel met alumini en partners om terug te blikken op het SHC Traject en de vorderingen van de start-ups te bespreken.

Ga naar het inschrijfformulier om in te schrijven vóór 28 februari!

Ook interessant

Interactieve kaart Lifeport toont schatkaart aan bedrijvigheid regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen

Rapport ICE: er is momentum voor verbeteringen internationaal spoornetwerk

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp