Koeien en Kruiden

Studenten Van Hall Larenstein winnen Impactprijs Groen Onderwijs

Maar liefst twee projectgroepen van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn in 2020 genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs. Uiteindelijk ging het project Koeien en Kruiden met de hoofdprijs van 2.500 euro terug naar Velp.

De Impactprijs Groen Onderwijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een innovatief project op het gebied van klimaat, voedsel, energie, landbouw en leefbaarheid van de omgeving, dat een impact maakt op de maatschappelijke uitdagingen waar we mee te maken hebben. Zowel Koeien en Kruiden als Verduurzamen van een Bierbrouwerij gingen de strijd aan met projectgroepen van andere hogescholen om de prestigieuze prijs en de bijbehorende cheque van 2.500 euro in ontvangst te mogen nemen.

De genomineerden

Met twee genomineerde teams was Van Hall Larenstein de best vertegenwoordigde instelling van de avond. Een mooie bevestiging van wat de studenten van Van Hall Larenstein allemaal in petto hebben.

Het winnende project Koeien en Kruiden is een samenwerkingsproject tussen studenten van de opleidingen Dierenmanagement en Dier- en Veehouderij. De studenten doen onderzoek naar de biodiversiteit en het aantal weidevogels als gevolg van kruidenrijk grasland en welke invloed dat heeft op veehouders in Noord-Nederland. Studenten Alfred Kok, Vera Veenstra, Gerlinda Nijboer en Haye Pieter Elgersma namen de prijs in ontvangst van niemand minder dan astronaut André Kuipers.

Ook het project Verduurzamen van een Bierbrouwerij maakte indruk. Studenten van de opleiding Milieukunde bedachten een aantal maatregelen die Bierbrouwerij Ameland direct kon toepassen om de brouwerij een stuk duurzamer te maken. De ideeën waarmee de projectgroep ten tonele verscheen zijn direct toepasbaar, óók voor andere kleine brouwerijen in Nederland. Hoewel studenten Bart Scholten en Wouter Maijer net buiten de prijzen vielen, hebben zij een prachtig resultaat behaald met hun nominatie.

Groenpact

De Impactprijzen Groen Onderwijs worden sinds 2019 jaarlijks uitgereikt. Een professionele jury beoordeelt de inzendingen. Er zijn prijzen te winnen in vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs.

Meer over Van Hall Larenstein

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp