Startup in Residence

Startup in Residence: aanmelden tot 23 februari

In de aanloop naar de Startup Delta Summit schrijft de provincie Gelderland een challenge uit voor start-ups: Startup in Residence. De provincie is gastheer en mede-organisator van de Summit op 19 april 2018 in Arnhem. Iedere gedeputeerde droeg een vraagstuk aan waar hij of zij van wakker ligt. Er is ook de mogelijkheid zelf een probleem én bijbehorende oplossingrichting aan te dragen, de zogenaamde wildcard.

Gedeputeerde en The Economic Board-lid Michiel Scheffer formuleerde de volgende uitdaging: Hoe kan de provincie zorgen dat er meer voeding op maat wordt gemaakt. Dat wil zeggen: voeding die bijdraagt aan herstel van ouderen en jongeren na ziekte. “Mensen eten teveel suikers en te weinig eiwitten. Vooral voor mensen die herstellen van een ziekte of van sport is het van belang dat ze op maat eiwitten krijgen.”

De overheid als launching customer

De meest kansrijke oplossingen krijgen een directe opdracht van de provincie. Dit kan gaan om het bouwen van een prototype, verder onderzoek of de inkoop van producten en diensten.

Projectmanager Julian Leijser: “Als je meedoet en door de voorselectie komt, ervaar je hoe het is om met een grote organisatie als de provincie te werken en je maakt veel nieuwe connecties. Het is een supermooie kans.”

De zes challenges

Aanmelden voor de challenges kan tot 23 februari 2018 tot 12.00 uur.

 →  Lees meer over de Startup Delta Summit

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp