SMART-regeling COVID-19; Michiel Scheffer; huis der provincie Gelderland, subsidie landbouw; DAW

Provincie Gelderland opent subsidieregeling voor organisaties die juist nu willen investeren in personeel

De provincie Gelderland introduceert op 25 mei 2020 de SMART-regeling COVID-19. Deze regeling is bedoeld om mkb’ers en scholen die nu willen investeren in hun medewerkers en organisatie de mogelijkheid te geven dat, ondanks de coronacrisis, alsnog te doen.

Met de SMART-regeling COVID-19 wil de provincie werkgevers stimuleren om de crisis om te buigen naar een positieve ontwikkeling voor de toekomst van de Gelderse bedrijven. Daarmee zetten ze in op een sneller herstel van verdienmogelijkheden van bedrijven en het beperken van de gevolgen van de crisis voor medewerkers.

SMART-regeling COVID-19

Mkb’ers met 5 tot 250 medewerkers in dienst en scholen komen in aanmerking voor de subsidie van maximaal 24.999 euro. Zij dienen een SMART-aanvalsplan op te stellen, wat leidt tot herstel van de vraaguitval en herstel of beperking van de negatieve gevolgen van de crisis voor de medewerkers. De regeling is open vanaf 25 mei 2020. Er is ruimte voor zo’n 60 aanvragen. Aanvragen worden behandeld op volgorde van indiening en de regeling sluit wanneer het maximale aantal aanvragen is bereikt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de subsidie in te zetten, bijvoorbeeld door het inschakelen van expertise om businessmodellen te vernieuwen of nieuwe vormen van acquisitie mogelijk te maken, het inkopen van opleidingen of coaching op vaardigheden, het inschakelen van expertise om collegiale in- en uitleen van medewerkers of het creëren van expertpools mogelijk te maken, het inschakelen van expertise om te leren anders en slimmer (digitaal) te werken en leren of het inschakelen van expertise om blijvend te investeren in de vitaliteit, productiviteit en ontplooiing van medewerkers.

SMART staat voor Sociale innovatie: het aanpassen van de werkorganisatie en het benutten van vaardigheden gericht op de vitaliteit, productiviteit en ontplooiing van medewerkers, Medewerkersgerichte opleidingen, Anders en slimmer (digitaal) werken en leren, Revitalisering van de vraag naar producten of diensten en Tegengaan van de negatieve impact van de crisis op medewerkers.

Update 2 juni: de provincie Gelderland meldt dat de Smart-regeling Covid-19 nu al overvraagd is. Nieuwe aanvragen kunnen momenteel niet in behandeling worden genomen.

Meer informatie en aanvragen

Op onze Corona-pagina vindt u alle informatie rondom de uitbraak van COVID-19, de coronacrisis en de genomen maatregelen door de Rijksoverheid, de regiogemeenten uit de regio Arnhem – Nijmegen – Ede/Wageningen en de provincie Gelderland. Op het forum kunt u uw hulpvraag stellen of reageren op de hulpvraag van andere organisaties. Ook kunt u zich hier inschrijven voor de Regionale Monitor waarin wij een overview geven van de impact van corona op de economie van de regio

Meer over corona en de regio

Meer over corona

Dit artikel delen

Incorrect key or empty key. Please fill correct Twitter keys. You will get keys from https://dev.twitter.com.
Incorrect key or empty key. Please fill correct Twitter keys. You will get keys from https://dev.twitter.com.
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp