Oryx Slim Opgewekt

Slim Opgewekt uit Arnhem wint Oryx van het FD

Het Arnhemse bedrijf Slim Opgewekt heeft een Oryx gewonnen. Die prijs van het Financieele Dagblad (FD) kent een jury toe aan het Nederlandse bedrijf met de meest indrukwekkende groeiprestatie. Slim Opgewekt installeert zonne-energie en doet dat met een idealistische insteek.

Slim Opgewekt, dat in 2017 de Parel-award van The Economic Board kreeg, richt zich in eerste instantie op scholen. Via zusterbedrijven Sportief Opgewekt en Onze Zorg is Opgewekt horen ook sportparken en zorginstellingen bij de doelgroep. Slim Opgewekt biedt klanten een zogeheten ‘zonnepakket’ aan, waar techniek, financiering, advies en ook educatie, voor het creëren van bewustwording, onder vallen. Op de scholen krijgen leerlingen uitleg over de klimaatverandering en het verantwoord omgaan met energie. Want Slim Opgewekt heeft een hoger doel dan zakelijk succes. Het wil een bijdrage leveren aan het halen van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Mede-oprichter Hilde van Dijk vertelde eerder op onze website: “Ik hoop dat er nog veel meer initiatieven komen die zeggen: ‘Laten we het over de klimaatdoelen hebben’. Maar nog belangrijker: ‘Laten we iets doen’. Dat is wat wij willen bereiken met onze bedrijven: zorgen dat het er echt iets gebeurt en dat we de wereld een beetje mooier achterlaten.”

Bijzonder verhaal

De Oryx werd gisterenavond in Amsterdam aan Slim Opgewekt uitgereikt. De prijs is een onderdeel van het Gazellen-programma van het FD, een reeks onderscheidingen aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Drie van die Gazellen werden door een jury genomineerd voor een Oryx vanwege hun bijzondere verhaal, naast de indrukwekkende groeicijfers. Uiteindelijk kreeg Slim Opgewekt de voorkeur boven Techneco (producent van warmtepompen) en Robin Radar (ontwikkelaar van radarsystemen). De jury voor de Oryx bestond uit drie investeerders en ondernemers: Heleen Dura-Van Oord, Marcel Broersma en Kees de Jong.

In de eerste zes jaar van haar bestaan leverde Slim Opgewekt het zonnepakket aan tachtig scholen, met in totaal ruim dertigduizend leerlingen. Tot dusver zijn er twaalfduizend panelen geïnstalleerd. Dit jaar realiseert het bedrijf een omzet van ongeveer 12 miljoen euro, een stijging van ruim 3 miljoen vergeleken met vorig jaar. Het bedrijfsresultaat komt uit op bijna negen ton.

Ook interessant

Aantal waterstofrijders in regio Arnhem groeit dankzij H2-Drive

SEECE: ‘Energietransitie motor voor economisch herstel’

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp