Sit & Heat, terrasverwarming

Sit & Heat van start-up naar scale-up

Het Nijmeegse bedrijf Sit & Heat gaat een nieuwe groeifase in, door een partnership met de Brabantse VDL Groep, contacten op de Europese markt en met een mooie Challenge voor Green Capital 2018.

Kunststof die precies doet wat je wilt

VDL produceert stadionstoelen en gaat met technologie van Sit & Heat verwarmde klapstoelen maken. Naast de bekende kussens met warmtebron, komt er nu een direct verwarmde stoel. Sit & Heat-oprichter Jorg Rijkschroeff: “Wij verwarmen vanuit de kunststof, dat is echt uniek. Er komt geen verwarmingselement aan te pas. We hebben additieven toegevoegd aan de polypropyleen en zo gedimensioneerd dat het niet warmer wordt dan 50 graden, dat betekent dat de kunststof slim is en precies de eigenschappen heeft die we willen. Het is ook een goedkope manier om het te verwerken en helemaal hufterproof.”

Sit & Heat gaat met dit product de markt op samen met VDL Seating Systems en The BOX Seat, in een partnership. Verschillende stadions hebben belangstelling en er worden al volop gesprekken gevoerd. De slimme kunststof biedt meer nieuwe mogelijkheden. Rijkschroeff: “We kunnen nog een heleboel leuke en interessante toepassingen verzinnen voor verwarmd kunststof, er zijn al een aantal ideeën over.”

Belangstelling in Europa

Onlangs was Rijkschroeff in Boedapest en sprak met een afnemer die al verwarmde business seats leverde aan een stadion in Slowakije. Toen hij het kunststofverhaal uitlegde, was de reactie enthousiast: “Als we dat mogen leveren, kunnen we waarschijnlijk zo 10.000 stuks kwijt in deze regio.”
Ook is het bedrijf bezig contacten te leggen in Duitsland.

Nijmegen is de ideale omgeving

Sit & Heat is stevig geworteld in Nijmegen, medewerkers, stagiairs en partners komen allemaal uit Nijmegen en omgeving. Rijkschroeff: “We hebben heel veel aan de HAN, werken met stagiairs, zowel technisch als commercieel. We zitten dicht bij Eindhoven, waar ook productiepartners zitten en InnoEnergy. En onze achtertuin, het Ruhrgebied, is een grote markt. Daar zijn we in een half uur.”

Green Capital Challenge: tot 1000 kilo CO2 besparen per jaar

Sit & Heat gaat in 2018 zoveel mogelijk Nijmeegse terrassen verduurzamen door het plaatsen van verwarmde kussens. Hiervoor is een samenwerking tussen Rabobank Rijk van Nijmegen, Huismerk Energie, Power2Nijmegen, horecaondernemers en het Nijmeegs publiek opgezet. Je zit er bovenop! is het boekje met kortingen in de horeca dat iedereen krijgt die 25 euro doneert.

→ Lees meer op de website van Sit & Heat

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp