Economische gevolgen coronacrisis; University Partner Challenge, Daniël Wigboldus, internationale studenten, SRON Nijmegen, How to negotiate successfully, Shift Happens!, Singularity University, Gerard Meijer, startup accelerator gelderland, circulaire bezig

Singularity University Chapter Nijmegen van start

“Hoe kunnen exponentiële technieken de gezondheidszorg verbeteren?,” dat is de vraag die SingularityU Nijmegen zich stelt. Op 6 juli was de launch van het Nijmeegse Chapter van deze wereldwijde organisatie in de Sint Maartenskliniek.

Remco Hoogendijk, innovatiemanager bij Sint Maartenskliniek en teamleider van het Singularity U-team in Nijmegen: “Ik geloof dat exponentiële technieken de wereld mooier kunnen maken. Wat zou jij doen om het leven van een miljard mensen beter te maken? We zoeken het antwoord in onze meetings.”

Exponentiële technieken

Exponentiële technieken zijn technieken die in een paar jaar exponentieel groeien en die net zo snel in prijs dalen. Voorbeelden zijn 3D-printen en drones.

In de medische wereld zijn grote en ingrijpende veranderingen gaande door het toepassen van deze ‘exponentials’, spreekster Zayna Khayat van Radboud Reshape Center somt ze op. Van zorg voor ziekte naar ‘predictalytics’, van one size fits all naar individuele zorg, van het ziekenhuis naar zorg overal, van af en toe contact met een arts naar voortdurende monitoring met apps, van zorg door artsen naar patient driven care, en van een kostensysteem gericht op inspanning naar een waardebepaling van het geleverde.

De andere sprekers geven voorbeelden van toegepaste exponentiële technieken in de zorg: 3D-geprinte heupen, bestrijding van malariamuggen met drones, het diagnosticeren van malaria in afgelegen gebieden met een appje op je mobiele telefoon.

SingularityU brengt mensen bij elkaar in meetings en scholingsprogramma’s om ze te helpen deze snelle veranderingen te verwerken. Door het delen van kennis en inzicht rond exponentiele technieken breng je het innovatieve ecosysteem op een hoger niveau.

SingularityU Nijmegen richt zich op Health omdat Nijmegen wereldwijde koploper is in de gezondheidszorg, met Radboud Universiteit, Radboudumc, Health Valley en Rockstart Digital Health Accelerator.

Singularity U Chapter Nijmegen

Het Nijmeegse team gaat verschillende events organiseren het komende jaar, The Economic Board helpt mee bij de organisatie.
Ook ging al de Zorginnovatieschool van start, om toekomstige zorginnovatie-leiders in het Nederlandse gezondheids(zorg)systeem te trainen.

Het team bestaat uit:

  • Remco Hoogendijk – Innovation Manager at Sint Maartenskliniek
  • Lucien Engelen – Director REshape Center for Innovation at Radboud University Medical Center
  • Geert van den Broeck – Founder and Inspirator at Why Not bv
  • Chris Doomernik – Managing Director at Health Valley Netherlands
  • Casper Smeets – Program Director Digital Health at Rockstart
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp