Joep Burghouts

Een nieuwe fase voor RvN@: Joep Burghouts nieuwe voorzitter

RvN@ werd in 2016, op initiatief van de Rabobank van Rijk van Nijmegen, opgericht om bedrijven, inwoners en maatschappelijke instellingen uit de regio samen te laten werken. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en maakt RvN@ zich op voor een nieuwe fase onder leiding van nieuwe voorzitter Joep Burghouts.

Joep Burghouts

Joep Burghouts is de nieuwe voorzitter van RvN@

Burghouts neemt de voorzittershamer over van zijn voorganger Antoine Driessen. Als ondernemer en mede-eigenaar van De Variabele heeft Burghouts de kennis en kunde in huis om RvN@ bij te staan bij het vergroten van de innovatiekracht van het regionale mkb, zo stelt de organisatie. RvN@ richt zich met name op de speerpunten Smart & IT, Health & Food en Circulair Ondernemen.

Organisatietransitie

RvN@ heeft de keuze op Berghouts laten vallen, vanwege zijn ervaring met organisatietransitie. Ook heeft hij zijn eigen onderneming de afgelopen jaren naar een ander niveau weten te tillen. Dit maakt hem een geschikte voorzitter om de nieuwe koers die RvN@ voor ogen heeft waar te maken. Over de manier waarop hij de klus gaat klaren heeft Bergouts al een idee: “Ik wil een bijdrage leveren aan het lokaal versterken van de economische activiteiten, ondernemerschap en innovatie. Andersdenkenden koppelen leidt tot versterking van innovatiekracht. Iets waar RvN@ op dit moment al zeer sterk in is.”

Vijf jaar RvN@

Joep Burghouts volgt Antoine Driessen op

Antoine Driessen ontvangt de RvN@erespeld van Ronald Migo
©Walter Janssen

RvN@ is erg blij met al het werk dat Antoinne Driessen de afgelopen jaren voor de organisatie en de regio heeft verricht: “Antoine is een ondernemende bankdirecteur die de taal van ondernemers spreekt en beweging en bewustwording bij gemeenten weet te creëren.” Driessen ontving daarom op 17 februari de RvN@erespeld van Ronald Migo.

Driessen begon in 2016, nadat hij vanuit zijn bankiersstoel inzag welke voordelen samenwerking in het Rijk van Nijmegen teweeg zouden kunnen brengen. Hij bracht gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemers samen om gezamenlijk aan de slag te gaan.

Sinds de oprichting is RvN@ naar bijna tweeduizend leden gegroeid. Mensen die elkaar niet kennen, maar wel nodig hebben, weten elkaar te vinden en bedenken nu samen nieuwe businessmodellen en ideeën. Een voorbeeld hiervan is RvN@LAB, waarbij maar liefst 176 studenten in 35 hebben samengewerkt aan vraagstukken rondom duurzaamheid en circulariteit.

Lees hier het interview met programmamanager Tijke Eijkemans van het RvN@LAB

Meer over RvN@

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp