Royal Eijkelkamp nieuwe Parel van de regio Arnhem - Nijmegen - Wageningen

Royal Eijkelkamp is de nieuwe Parel van de regio. Op 28 september jl. kregen Fons en Huug Eijkelkamp de 3D-geprinte Parel-award uitgereikt door Economic Board directeur Sigrid Helbig. Het bedrijf werd voorgedragen door de gemeente Zevenaar en regionaal economisch netwerk de Liemerse Ambassade.

Royal Eijkelkamp parel uitreiking

De Parel-award werd uitgereikt aan Fons Eijkelkamp en zijn zoon Huug Eijkelkamp (midden). Wethouder Belinda Elfrink (links), wethouder bij de gemeente Zevenaar en Harry Ankoné (rechts), voorzitter van de Liemerse Ambassade, droegen het bedrijf voor.

Ik ben er trots op om een familiebedrijf als Royal Eijkelkamp in onze gemeente te hebben. Al meer dan 100 jaar hier gevestigd. Het is een bedrijf met een hart voor een gezonde leefomgeving en een hart voor de mensen. Denk bijvoorbeeld aan het belangeloos inzetten voor projecten zoals ‘water entrepreneur’”, vertelt Belinda Elfrink, wethouder van de gemeente Zevenaar.

Lees hier meer over Parel Royal Eijkelkamp

Wereldspeler op grond- en watergebied

Royal Eijkelkamp levert met haar ervaring en expertise in bodem- en wateronderzoek een bijdrage aan een gezonde en veilige leefomgeving. Data wordt verzameld voor doelen als saneren, oogsten, mijnbouw en wetenschappelijk onderzoek. Het bedrijf bestaat al 110 jaar en is gevestigd in Giesbeek. Het heeft daarnaast een vestiging in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Volgend jaar openen ze een bedrijf in Zuid-Afrika.

Fons Eijkelkamp, mede-eigenaar, lid Raad van Advies en voormalig directeur van het bedrijf: “Dat gebied heeft veel potentie. Maar eigenlijk is de hele wereld onze markt. We zitten van Oost-Rusland tot Afrika en van Noord-Amerika tot onder Nieuw-Zeeland. Bedrijven als de onze zijn er niet veel en er is steeds meer behoefte aan onderzoek naar bodem en water. Het is een nichemarkt.”

Ook zet het bedrijf zich regionaal op de kaart, bijvoorbeeld met InnoFields, een groot terrein in Giesbeek waar testen en demonstraties plaatsvinden om water-, bodem-, klimaat-, en agro-gerelateerde uitdagingen, zoals droogte, op te lossen.

Eigenlijk is de hele wereld onze markt. We zitten van Oost-Rusland tot Afrika en van Noord-Amerika tot onder Nieuw Zeeland.

Innovatiekracht

De data die Royal Eijkelkamp parel verzamelt worden gebruikt voor o.a. saneren, oogsten, winnen van metalen en mineralen, funderen en wetenschappelijk onderzoek.

De data die Royal Eijkelkamp verzamelt, worden gebruikt voor o.a. saneren, oogsten, winnen van metalen en mineralen, funderen en wetenschappelijk onderzoek.

Het bedrijf is actief in maar liefst 140 landen en heeft 170 medewerkers wereldwijd. Omdat de kennis en ervaring die ze levert op steeds meer plekken wordt gevraagd trekt ze nieuwe mensen aan. Daarnaast werken ze ook wereldwijd met andere organisaties samen om kennis en kunde op het gebied van grond, water, land en klimaat op te doen en te delen. Zoals met de Eijkelkamp Academy, maar ook met andere samenwerkingsverbanden als de Dutch Food Security Alliance, waarin ook Wageningen University & Research en de Rabobank participeren. “Het is mooi om die werelden te kunnen verbinden. En het leuke is dat we via die netwerken ook weer met nieuwe mensen in aanraking komen. Binnenkort komt er iemand uit Denemarken bij ons in dienst die we op deze manier hebben leren kennen.”

Zestiende keer

Het is de zestiende keer dat de Parel-award wordt uitgereikt. De andere Parels werden gewonnen door Koffiebranderij Peeze, TropIQ Health Science, Plant-e, KraftHeinz Company, ParkinsonNet, Allego, Stichting Diverzio, Slim Opgewekt, Sportcentrum Papendal, HyGear, Food and Cognition, Von Gahlen, Barenbrug, Noldus IT en Elestor. De Parel-award gaat naar bedrijven en organisaties die zich volgens The Economic Board onderscheiden door interessante innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen.

Meer over onze Parels

Meer over Royal Eijkelkamp

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp