Art in Healthcare

Rockstart komt met nieuwe ronde in een nieuwe opzet

Vanaf 2015 heeft Rockstart Health een versnellingsprogramma voor start-ups in de zorg. Op de Nijmeegse Novio Tech Campus krijgen tien beginnende bedrijven een onderdompeling in de wereld van investeerders, productontwikkeling, marketing en alles wat er verder komt kijken bij het opschalen van je onderneming. In september 2019 gaat er een nieuwe ronde van start.

Ik durf te zeggen dat wij in die acht maanden tijd zestien maanden wijzer zijn geworden

Nieuwe opzet

Dit jaar gaat er weer een ronde van start, in een nieuwe opzet die uitgebreider is. Het gaat niet meer alleen om Digital Health, maar om alle innovaties voor de zorg, vandaar de naamsverandering naar Rockstart Health. Ook duurt het programma nu een jaar, in plaats van acht maanden. Tijdens dat jaar worden de beste start-ups geselecteerd en zij krijgen extra financiering. Daarnaast richt Rockstart zich nu ook op partners in de zorg, die start-ups ondersteunen. Om te zorgen dat begeleidingstrajecten beter slagen.

In plaats van continu met de waan van de dag bezig zijn, krijg je de mogelijkheid je visie en bedrijfsvoering te toetsen. Mensen binnen het Rockstart ecosysteem zijn oprecht geïnteresseerd in jouw reis. Ze hebben het beste met je voor, hebben vaak eenzelfde reis gemaakt of begeleid en benoemen daarom ook vaak confronterende aspecten. Dat dwingt je om na te denken over jouw product. En dat is in een groeifase van een jong bedrijf enorm veel waard.

Ervaring Cedexis

Cedexis Medical Eyewear deed mee in de ronde van 2018. Ton Foks is commercieel directeur en medeoprichter van het bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van videobrillen voor de gezondheidszorg. Zo kunnen de brillen helpen om bij een tandartsbezoek angst en stress weg te nemen of bij radiotherapie te helpen met de ademhaling.

Cedexis bril

Foks vertelt hoe hij de deelname aan het Rockstart Digital Health-programma heeft ervaren: “Het heeft ons een versnelling gebracht, in de groei van ons netwerk en in de leercurve van ons bedrijf. Je wordt omringd door verschillende mentoren en professionals, die allemaal hun eigen wijsheden en ervaring meebrengen. Daarbij hoort ook keiharde ongefilterde feedback van bijvoorbeeld investeerders. Eigenlijk is dat de meerwaarde van het Rockstart programma: versnelling.”

Het onderlinge delen tussen de deelnemende start-ups van vreugde en tegenslag tijdens de looptijd van het programma is ook heel belangrijk. En de adviezen die elke deelnemer krijgt, worden ook weer gedeeld. Je leert dus heel snel heel veel. Foks: “Ik durf te zeggen dat wij in die acht maanden tijd zestien maanden wijzer zijn geworden.”

Waarom meedoen?

Cedexis gebouw

Foks is ervan overtuigd dat het Rockstart-programma ondernemers verder kan helpen. Hij wil echter wel benadrukken dat het niet automatisch de makkelijke weg naar succes is:

Ton Foks: “Jonge bedrijven moeten begrijpen dat ze binnen een programma zoals Rockstart nog steeds zelf de verantwoordelijkheid hebben om in beweging te komen, Rockstart neemt niet het stuur van je over en drukt niet op het gaspedaal. Rockstart is je bijrijder.. Ze vertellen je over de onderdelen van de auto, leggen de knopjes en lampjes uit, bespreken de mogelijke routes en kennen de beste monteurs, maar jij maakt de reis.”

Aanmelden Rockstart Health

Meedoen met het Rockstart Health-programma? Aanmelden voor deze ronde van Rockstart kan tot 30 juli. De selectie vindt plaats in augustus. Het programma loopt van september 2019 tot september 2020. U kunt hier het programma voor 2019-2020 (PDF) lezen. Mocht u eerst nog meer willen weten over het Rockstart Health-programma, kijkt u dan hier voor meer informatie.

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp