Art in Healthcare

Meld u aan voor nieuwe ronde Rockstart Digital Health Accelerator

Start-ups in de digitale gezondheidszorg kunnen zich weer aanmelden voor het Digital Health Accelerator-programma 2018 van Rockstart. Op 22 november kunt u live praten met de programmadirecteuren in een online office hour. Aanmelden kan tot 12 december.

Rockstart Digital Health Accelerator is een programma van vijf tot zes maanden, waarmee ieder jaar tien start-ups hun zakelijk plan aanscherpen en zich voorbereiden op internationaal opschalen.
Programmadirecteur Akshat Kshetrapal: “Wij willen regionale start-ups helpen om wereldwijd door te breken, door ze vanaf het begin te helpen met financiering en netwerken. Zo kunnen ze beter concurreren met ontwikkelaars in bijvoorbeeld de VS, waar veel geld wordt gestoken in innovatieve start-ups.”

Deelnemers krijgen een mentor, werkruimte op Novio Tech Campus, toegang tot financiering en tot een uitgebreid (internationaal) netwerk.
Na het Accelerator-programma is er de mogelijkheid van een Alumni Program. Daarin krijgt u advies over fondsenwerving, pr en marketing, juridische en administratieve diensten en toegang tot exclusieve deals.

Nijmegen ideale locatie

Rockstart Digital Health is gehuisvest op de Nijmeegse Novio Tech Campus, vlakbij het Radboudumc.
Akshan Kshetrapal legt uit: “Deze regio heeft een heel sterk potentieel door de ligging tussen Duitsland, met een goed ontwikkeld zorgsysteem, en de sterke Nederlandse markt op zorggebied. Daar komt nog bij dat deelnemers aan het programma toegang krijgen tot de netwerken rond de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc.”

Digital Health

Rockstart is op zoek naar start-ups in de volgende gebieden:

Self-care: software waarmee patiënten betere controle hebben over hun gezondheid. Het kan bijvoorbeeld gaan om chronische ziekten, revalidatie, monitoring op afstand of gedragsverandering.

Biosensors and wearables: apparaten op of in het lichaam waarmee biomarkers worden verzameld. Het kan gaan om apparaatjes die je kunt inslikken, pleisters, polsbandjes of implantaten. Ze worden gebruikt voor monitoring en diagnoses, door het verzamelen van persoonlijke data.

Efficiency platforms: dit zijn platforms die fungeren als markt: tussen betaler, aanbieder, arts en patiënt. Ze sluiten vaak aan op het bestaande systeem en verbeteren dat.

Specialized solutions: digitale oplossingen die een kruisbestuiving tussen zorg en innovaties uit andere gebieden mogelijk maken.

Mocht uw onderneming niet in deze categorieën vallen, dan staat Rockstart ook open voor een combinatie van deze producten of nieuwe ideeën.

Online informatie- en vragenuurtje

Kom online praten tijdens het Online Office Hour op 22 november om 18.30 uur. U kunt al uw vragen stellen aan programmadirecteuren Casper Smeets en Akshat Kshetrapal.
U kunt zich op de website van Rockstart opgeven voor deze sessie om een reminder te ontvangen met een link naar de livesessie.

Ook buiten deze sessie kunt u terecht met vragen. Akshan Kshetrapal: “We staan altijd open voor ondernemers met vragen over ons programma of over digital health, mensen kunnen ons altijd bellen en mailen!”

Partners Rockstart

Partners in dit programma zijn onder andere: Radboudumc REshape Center, Provincie Gelderland, Noaber Ventures, Hekkelman, Oost NL, Health Valley, Gemeente Nijmegen, Kadans Science Partner en Rabobank.

Lees meer

en bekijk start-ups die al meededen op de website van Rockstart

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp