CITC plannen 2020; PinkRF, Rockstart Digital Health, Rikus Wolbers, Novio Tech Campus, Health en High Tech, mdxhealth, novio tech campus, nieuwbouw EPR, Briskr, Debat Innovatie en ondernemen, novio tech campus

Tien medische start-ups geland op Novio Tech Campus voor Rockstart Digital Health-programma

Rockstart selecteert ieder jaar tien beginnende bedrijven in de gezondheidszorg voor een intensief Accelerator-programma. Daarmee kunnen de deelnemers doorbreken op de (wereld)markt. De selectie voor het Rockstart Digital Health-programma 2018 is inmiddels gearriveerd op de Nijmeegse Novio Tech Campus.

Nederlandse hotspot als kweekvijver

In andere landen wordt heel veel geld gestoken in innovatieve start-ups. Op deze manier helpt Rockstart starters in Nederland om daarmee te concurreren. De locatie in Nijmegen is goed gekozen. De campus ligt middenin een topregio van de Nederlandse zorg. En aan de grens met Duitsland, dat een goed ontwikkeld zorgsysteem heeft. Rikus Wolbers, directeur van Novio Tech Campus:

 “Dat start-ups uit onder andere Wit-Rusland, Roemenië en de Verenigde Staten hiernaartoe komen om van ons te leren, bewijst dat er in Nijmegen een hoop gebeurt op het gebied van Health en High Tech.”

Accelerator

De tien start-ups beginnen aan een half jaar van intensief werken. Daarin richten ze zich op de vermarkting van hun product of dienst. Om dit goed voor elkaar te krijgen, krijgen ze een mentor en werkruimte op Novio Tech Campus. Ze gaan hun zakelijk plan aanscherpen met hulp voor de financiering en toegang tot een groot internationaal netwerk. Na dit half jaar is er eventueel nog een vervolgprogramma. Dat biedt advies over fondsenwerving, pr en marketing, juridische en administratieve zaken evenals toegang tot exclusieve deals. Ton Foks, commercieel manager van Cedexis:

“Voor ons opent het deuren met één keer kloppen waar we anders zelf minimaal drie keer voor zouden moeten kloppen of die helemaal gesloten zouden blijven.”

Trend: patiënten aan het roer

Akshat Kshetrapal, programmadirecteur van Rockstart Digital Health: “Patiënten krijgen meer controle over hoe zij omgaan en leven met hun ziekten. Dit omvat chronische aandoeningen, aandoeningen gerelateerd aan ouderdom en revalidatie. Als we op elk moment films kunnen aanvragen op Netflix, waarom kunnen we dan niet net zo gemakkelijk een fysiotherapeut vinden?”

Overigens kunnen start-ups in de zorg ook buiten het programma terecht met vragen. Kshetrapal: “We staan altijd open voor ondernemers met vragen over ons programma of over digital health, mensen kunnen ons altijd bellen en mailen!”

De selectie van 2018

  • Cedexis Medical Eyewear maakt high-end video brillen en gekoppeld aan contentplatforms
  • Deepdee werkt aan de computerdiagnostiek van oogziekten door foto’s van het netvlies te verwerken met algoritmen.
  • Easy Way to Health helpt mensen hun gewicht te monitoren en beheersen via algoritmes en een handige app
  • ENTy bedacht een hulpmiddel om de balans van het binnenoor te volgen en zo neurodegeneratieve ziekten te monitoren.
  • InMotionVR gebruikt virtual reality voor fysiotherapie
  • InstantCare is een monitoringsysteem voor incontinentie-pads
  • RehabGlove ontwikkelde handschoenen voor handrevalidatie na een beroerte.
  • Stethotelephone bouwde een apparaat dat geluid vanuit een  akoestische stethoscoop door kan sturen, bijvoorbeeld via de telefoon
  • Thermodata biedt een nauwkeurige temperatuurbewaking voor bederfelijke producten
  • Umotion bouwde loophulpmiddel dat Parkinsonpatiënten helpt langer zelfstandig te blijven.

Lees meer

BRISKR nieuwste partner van rockstart digital health

E-health-revolutie in de zorg

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp