Mercator Launch IMPROVE

Mercator Launch kijkt terug op een heel productief eerste jaar

Vandaag bestaat Pre-incubator Mercator Launch één jaar. Vanaf dag één klopten studenten en wetenschappers van HAN, Radboudumc en Radboud Universiteit aan met hun plannen voor een onderneming. Ze kregen advies, coaching en soms financiering. Inmiddels staat er een compleet programma voor innovatieve start-ups en zijn er alweer plannen om verder te groeien.

Resultaten Mercator Launch

Resultaten Mercator LaunchBrechtje Vreenegoor is programmamanager en business coach bij Mercator Launch. Ze vertelt dat er al meer dan honderd starters langs zijn gekomen. Deze ontvangen begeleiding, van gericht advies tot de zeer intensieve summerschool. Daarin kregen de ondernemers in spe een stoomcursus van idee tot daadwerkelijke start. De starters komen vooral van de Radboud Universiteit, het Radboudumc en de HAN, maar ook anderen wisten Mercator Launch te vinden. Zo deden aan de summerschool zeven nationaliteiten mee.

Vreenegoor: “Wij zijn er voor innovatieve start-ups die met een idee komen en als ondernemer de deur uitgaan. En dat werkt, we hebben een aantal hele leuke ontwikkelingen gezien. Twee start-ups, Lutto en Plexuz, stonden in de halve finale van de Philips Innovations Awards. En spin-off MindAffect werd genomineerd voor meest baanbrekende innovatie van Nederland in de Academic Startup Competition.”

Programma

Het afgelopen jaar kwam er een compleet programma tot stand dat bestaat uit workshops over specifieke onderwerpen, een-op-eenadviesgesprekken, spreekuren met experts samen met Startup Nijmegen en een acceleratortraject van idee tot start.

Resultaten Mercator Launch 2

Hoewel het een vol jaar was, denkt het kleine team alweer aan uitbreiden van het werkveld. 2019 wordt volgens Vreenegoor het jaar dat Mercator Launch nog meer wetenschappers bereikt die zich bezighouden met topinnovaties en nieuwe technologieën.

Google op de campus

Hoewel de doelgroep van Mercator Launch bestaat uit studenten en wetenschappers, zijn delen van het programma ook interessant voor ondernemers in de regio. Zo is Mercator Launch ook medeorganisator van de Digitale Werkplaats van Google in Nijmegen. De Googlebus staat op  5 en 6 juni op de Campus Heyendaal. Google geeft dan trainingen voor ondernemers, zoals Marketing en Search Engine Optimization. Daar mogen alle ondernemers zich voor inschrijven.

Pitchevent op 4 juli

Dit jaar organiseert Mercator Launch nog een pitchevent: “Op 4 juli presenteren we onze nieuwe lichting van tien veelbelovende start-ups die nu in ons IMPROVE-programma meedraaien. Iedereen die wil komen kijken, kan zich bij ons aanmelden. De pitches zijn in het Universitair Bedrijven Centrum op de Nijmeegse Campus Heyendaal.”

Meer over start-ups

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp