Koning Willem 1 Prijs genomineerden mkb

Regionale mkb-genomineerden Koning Willem I Prijs

In het provinciehuis in Arnhem werden vandaag de genomineerde ondernemingen voor de Koning Willem 1 Prijs voor de vier regio’s bekendgemaakt. Zij zullen meedingen in de volgende ronde naar de prestigieuze Nederlandse ondernemingsprijs.

Directeur van The Economic Board Sigrid Helbig:

Als je een beetje dichterbij gaat kijken, is het mkb de motor van de economie. Als Economic Board werken we graag samen met het mkb. De Koning Willem I Prijs een hele coole prijs.

Michiel Scheffer, gedeputeerde bij de provincie Gelderland en lid van The Economic Board, maakte bekend welke ondernemingen per regio door de regionale juryvoorzitters genomineerd zijn. Ook hij sprak over het belang van het mkb:

Het mkb als motor van de economie geldt nog meer voor Gelderland. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt bieden we graag een podium aan bedrijven om mensen bij elkaar te brengen.

Regio Oost

De drie genomineerden voor de regio oost zijn:

De elf genomineerde ondernemingen opereren in uiteenlopende branches, van technologie en innovatie tot zorg, gezondheid en voedselmiddelen.
Bekijk hier welke ondernemingen zijn genomineerd in de andere regio’s van Nederland.

Van de genomineerden wordt eind april een selectie gemaakt van drie finalisten. Tijdens de bestuursvergadering van de Stichting Koning Willem 1 wordt de winnaar gekozen. Op 28 mei 2018 is de prijsuitreiking in Nijmegen.

Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ uit en  de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De genomineerden voor de Plaquette worden bekendgemaakt op 3 april in Wageningen op de Wageningen University & Research.

Over de Koning Willem 1 Prijs

Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ga naar de website van de KW1 Prijs

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp