Oost NL; ICE Amsterdam - Arnhem - Frankfurt; Railterminal Gelderland, Logistiek; GrensInfopunt, internationaal, banen, Legal Valley, infrastructuur

Railterminal Gelderland komt eraan

De provincie Gelderland gaat Railterminal Gelderland bij Valburg voorbereiden. Er was een meerderheid vóór in de Provinciale Staten. Voor de terminal is 5,1 miljoen euro beschikbaar vanuit de provincie.

De Railterminal is een overslagplaats aan de Betuweroute. Vanaf vrachtwagens op de A15 en schepen op de Waal worden er containers overgeladen naar de goederentreinen. Hiermee krijgt het bedrijfsleven toegang tot het Europese goederenvervoer per rail.

Milieu

Gedeputeerde Bea Schouten stelt dat het vervoer van goederen over het spoor milieuvriendelijker is dan vervoer over de weg. Door de nieuwe terminal wordt het vrachtverkeer verminderd.

Werkgelegenheid

Ook is de terminal een stimulans voor het bedrijfsleven om logistieke centra in Gelderland te vestigen. Op Park 15 aan de A15 bij Oosterhout bouwde Lidl al zijn grootste distributiecentrum van Europa. KraftHeinz vestigde er een distributiecentrum voor Noordwest-Europa. Met dit soort distributiecentra ontstaat er veel nieuwe werkgelegenheid in de regio.

→ Lees ook 200 miljoen voor infrastructuur in Oost-Nederland

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp