gevolgen coronamaatregelen; Master Buddy-programma, Mercator Science Park, campus Heyendaal, Radboud, computercommunicatie, Cross-overs, Radboud Research Facilities, Living Lab Campus Heijendaal

Radbouds Master Buddy-programma voor bedrijven in september weer van start

Radboudstudenten Bedrijfskunde gaan dit jaar voor de derde keer bedrijven begeleiden bij hun (groei)plannen. In dit Master Buddy-programma krijgt elk deelnemend bedrijf een student uit de  specialisatie Innovatie en Ondernemerschap als buddy om mee te sparren.

Nanne Migchels is universitair docent Marketing aan de universiteit en hij zette het programma twee jaar geleden op. “Ondernemen en innoveren is vooral organiseren, daar komen de behoeftes en vaardigheden van ondernemers en onze studenten mooi bij elkaar.”

Ondernemers met vragen

Het programma is gericht op startende ondernemers, van pril tot worstelend met vragen over groei en doorontwikkeling.

De vragen waar veel bedrijven mee zitten zijn: Waar zitten mijn klanten, is er een markt voor mijn idee? Hoe moet ik groeien? En: Zit ik op de goede weg, wat is er mogelijk met mijn idee?

Van september tot november hebben ze wekelijks gesprekken met hun buddies. Dan komen er in november studenten van de master Finance bij. Zij onderzoeken de mogelijkheden voor groei van het bedrijf en hoe dat rendabel kan zijn.

Studenten met ideeën

Voor de studenten is het ook een interessant programma. Migchels: “Je leert het vak natuurlijk pas echt in de praktijk, dit is een goede gelegenheid voor deze slimme studenten om hun talenten echt in te zetten in het veld.” De studenten werken na november een pitch uit om in januari tijdens een pitchevent te presenteren. Daar moeten ze hun ideeën verdedigen voor een jury van ondernemers en financiers.

Verschillende ervaringen

Vorig jaar deden er zo’n 25 ondernemers mee, waarvan het grootste deel heel enthousiast was over de geboden begeleiding. De studenten geven kosteloos en belangeloos advies en dat zorgt voor een grote vrijheid tijdens de gesprekken. De ondersteuning door de studenten varieerde. Van advies tot hulp bij de aanvraag van financiering bij de bank tot zelfs een heel fusieplan tussen twee bedrijven.

Aanmelden

Veel deelnemers komen via de partners van het programma: Mercator Launch, StartUp Nijmegen en het REshape Center van Radboudumc.
Heeft u een vraagstuk of onderwerp waarbij u hulp van een masterstudent kunt gebruiken? En bent u beschikbaar voor besprekingen in de periode september-november, en voor de pitch in januari?

Dan bent u welkom om zich aan te melden. U kunt daarvoor contact opnemen met Nanne Migchels: n.migchels@fm.ru.nl.

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp