Radboud Universiteit

Radboud Universiteit organiseert lezingen en debatten in Den Haag

De Nijmeegse Radboud Universiteit (RU) gaat bijeenkomsten organiseren in pers- en debatcentrum Nieuwspoort in Den Haag. Dit collegejaar minstens vier. De actualiteitencolleges vallen onder de noemer Radboud Reflects.

Radboud Reflects organiseert lezingen voor iedereen die over onderwerpen zoals filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur gaan. Vaak wordt er gezocht naar actueel relevante onderwerpen. Nationale en internationale wetenschappers spreken tijdens de bijeenkomsten met als doel om de bezoekers een verdiepende kijk te geven op de grote vragen van deze tijd. Vaak vinden er meerdere keren per week zulke lezingen of debatten plaats. Tot dusver meestal op de campus of elders in Nijmegen.

Beter zichtbaar

Waarom nu dan in Den Haag? Tegenover het onafhankelijke universiteitsmedium VOX legt Radboud Reflects-directeur Paul Bakker dat uit. “Het doel is om het onderzoek en de kennis van de Radboud Universiteit beter zichtbaar te maken in Den Haag. Daar vindt immers veel besluitvorming plaats. Het sluit ook naadloos aan bij de nieuwe strategie van de universiteit om ‘a significant impact’ te hebben. We willen laten zien dat Nijmegen de plek is waar je moet zijn voor vragen over bijvoorbeeld ethiek rond technologische of andere maatschappelijke ontwikkelingen. Denk aan het insectenonderzoek van Hans de Kroon of het werk rondom digitale veiligheid van Bart Jacobs.”

Dit semester zijn er al twee bijeenkomsten in Den Haag en later dit collegejaar volgen er nog minstens twee. De RU hoopt dat er mensen in en rondom de politiek aanwezig zullen zijn. Via oud-studenten op die plekken probeert het publiciteit rondom de bijeenkomsten te creëren. Na het collegejaar kijkt de universiteit of het plan een vervolg krijgt.

Meer over de Radboud Universiteit

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp