Radboud Recharge

Meer weten over het nieuwste in de wetenschap? Radboud Recharge biedt nieuws en agenda.

Anderhalf jaar bestaat hij nu, de online service Radboud Recharge. De Radboud Universiteit ontwikkelde deze in eerste instantie om alumni te helpen met nascholing. Ondertussen groeide de aantrekkelijke nieuwsbrief-website-combinatie door naar een grotere doelgroep. Met onderwerpen variërend van globalisering, technieken in digitale communicatie, Liederen van de Duitse Romantiek tot antibioticaresistentie.

Marly Verhaeg is projectleider van Recharge. Enthousiast vertelt ze over het ontstaan en de ontwikkelingen van deze succesvolle nieuwsservice van de Radboud Universiteit.
“De universiteit onderzocht de behoeften van alumni en daar kwam uit dat ze ook na hun opleiding willen blijven leren. Een toegankelijke website met verhalen en evenementen van de ontwikkelingen in verschillende vakgebieden sluit goed aan op die behoefte.”

Daarnaast is de website bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het wetenschappelijk onderzoek dat de Radboud Universiteit doet. Op deze manier maakt de universiteit haar onderzoek toegankelijk voor de samenleving.

Een eigen keuze uit het nieuwsaanbod

De online service biedt verhalen, evenementen en opleidingen verdeeld over 31 interessegebieden. Alumni ontvangen weliswaar informatie vanuit hun opleiding, maar ze ontwikkelen zich vaak breder of in een nieuwe richting. Bezoekers van de website en abonnees van de nieuwsbrief kunnen zelf kiezen uit het brede aanbod door filters in te stellen.

Het merendeel van de bezoekers stelt deze filters in. Het is redelijk uniek om op deze manier content aan te bieden en ik denk dat onze groeicijfers daar ook voor een deel aan te danken zijn.

Groei

In anderhalf jaar groeide het platform naar 15.000 leden, waarvan er 10.000 de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen. Deze wordt goed gelezen. De redactie meet met statistieken waar de bezoekers vandaan komen en zet verschillende middelen in om zo veel mogelijk lezers te bereiken.

Nieuwsbrief met extra service

Het voordeel van een abonnement op de nieuwsbrief is dat de lezer de nieuwste ontwikkelingen direct aangereikt krijgt op maat voor zijn interesses. Daarnaast meldt de nieuwsbrief alle acties voor leden. Zo worden er boeken verloot en kaartjes voor lezingen weggegeven.

Voor iedereen die nog iets wil leren …

Naast nieuwsberichten vanuit de wetenschap en een agenda voor evenementen, biedt de site sinds mei ook een overzicht van het nascholingsaanbod van de Radboud Universiteit. Daarbij gaat het om cursussen, studiedagen, lezingen en vervolgopleidingen.

Meer over de Radboud Universiteit

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp