Honk1 Ede

Pop-upstore voor energietechniek maand lang in Arnhem

Sinds 5 september 2019 is er een maand lang een pop-upstore voor de energietechnieksector in Arnhem, Honk1. Hier ontstaan matches tussen bedrijven en professionals, werkzoekenden en zij-instromers. Honk1 is een initiatief van De Parels Compagnie in opdracht van de provincie Gelderland.  Arnhem krijgt vanwege zijn rol in de energietechniek de landelijke primeur.

De opening van Honk1 op 5 september werd verricht door gedeputeerde Peter Kerris: “In 2050 moet Gelderland energieneutraal zijn. Een enorme uitdaging waar veel vakmensen voor nodig zijn. En daar hebben we nog te weinig van. HONK1 is een nieuwe manier om onverwacht techniektalent te scouten en talent beter te benutten.

Een speelgoedwinkel, clubhuis en oefenplek ineen

De pop-upstore aan de Koningstraat 75 in Arnhem is bedoeld om een plek te vormen voor bedrijven waar zij aan technisch vaardig personeel kunnen komen. Andersom kunnen werknemers uit de technieksector, maar ook werkzoekenden en zij-instromers er in contact komen met werkgevers of ontdekken of de energietechniek als sector bij hen past. De scouts van De Parels Compagnie helpen hen om hun talent te ontdekken en zorgen voor de koppeling tussen de werkgevers en de potentiële werknemers.

Bezoekers krijgen de ruimte om te ontdekken wat werken in de energietechniek inhoudt. In de pop-up store kunnen ze materialen uitproberen, met talentscouts in gesprek gaan en zo ontdekken waar ze goed in zijn. HONK1 zoekt naar een passende match met een werkgever en/of opleiding.

Het is een mix van een speelgoedwinkel, een clubhuis en een oefenplek”, zegt Jaap Hermsen van De Parels Compagnie: “Een speelgoedwinkel omdat mensen kunnen ontdekken wat ze met een bepaalde richting binnen de techniek hebben. Er liggen voorwerpen die te maken hebben met energietechniek. Wat als eerste hun aandacht trekt zegt al veel. Het is een clubhuis omdat het een laagdrempelige plek is voor de mensen die op elk moment binnen kunnen komen. Er is een stamtafel waar ze gesprekken kunnen voeren met de scouts. Het is ook een oefenplek waar de bezoekers hun technische vaardigheden kunnen verkennen. Dat helpt daarnaast de scouts om te zien waar de kwaliteiten van bezoekers liggen.”

Succesvol

Hermsen verwacht dan ook dat Honk1 veel kan betekenen voor technische bedrijven uit de regio. Dat het concept werkt is vorig jaar al bewezen in Zeist waar De Parels Compagnie een pop-upstore voor de zorg heeft gerealiseerd.

Na Arnhem volgen dit jaar in ieder geval ook pop-upstores in Apeldoorn en Ede. Dat Arnhem als een van de eerste steden is uitgekozen is geen toeval. “We hebben gekeken naar de regio’s waarin er veel gebeurt op het gebied van energietechniek. Arnhem – Nijmegen kwam daar duidelijk in naar voren. Arnhem is toen gekozen als vestigingsplaats, maar Nijmegen heeft inmiddels ook al interesse getoond. Dat geldt trouwens ook voor Den Haag.”

Honk1 in Arnhem is geopend tot en met 4 oktober 2019.

Over Honk1

Op zoek naar (ander) werk? Honk1 is er voor iedereen:

  • tussen 16 en 67 jaar die graag wil verkennen wat de (energie)techniek te bieden heeft
  • die wil ontdekken hoe hij/zij in de techniek aan de slag kan
  • die zoekt naar mogelijkheden om over te stappen vanuit een ander beroep of andere opleiding naar opleiden en werken in de techniek
  • die het nog niet weet en graag geholpen wil worden door onze talent-scouts!

Download hier de folder van Honk1.

Meer over de arbeidsmarkt

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp