HyGear krijgt Parel-award

Regionaal Centrum voor Artificiële Intelligentie en Data Science om kennis te bundelen

Vorig jaar won HyGear de Parel-award: een erkenning aan een bijzonder, innovatief of duurzaam bedrijf op het gebied van Food, Health en Energy. Een terechte onderscheiding, want het bedrijf blijft innoveren en verduurzamen. Met behulp van een lening van Oost NL zal HyGear verder investeren in de uitrol van het Gas as a service-model.

Gas as a service

Het Gas as a service-model van HyGear plaatst en bedrijft innovatieve installaties voor decentrale waterstofproductie en waterstofterugwinning. Dit gebeurt bij industriële eindgebruikers en partijen die waterstof gebruiken. Kosten kunnen hierdoor worden gereduceerd, terwijl de  CO2-uitstoot wordt verlaagd. Vanwege de sterk toegenomen interesse in dit model heeft HyGear besloten extra groeikapitaal aan te trekken.

HyGear

Fossiele brandstoffen zijn schaars en de vraag naar energiebesparende oplossingen, alternatieve brandstoffen en het benutten van afvalstromen groeit. HyGear ontwerpt en implementeert kleinschalige gasvoorzieningen, waarbij de productie van gas op locatie plaatsvindt, om in die vraag te kunnen voorzien. Daarmee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het bedrijf helpt en stimuleert bedrijven en organisaties over te stappen op hernieuwbare energiebronnen.

Het is een van de snelst groeiende innovators van de regio. HyGear is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een winstgevend bedrijf met een unieke kennispositie.​

Oost NL

Oost NL werd in 2003 opgericht om, door middel van samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid, duurzame groei en maatschappelijke impact te realiseren. Eerder investeerde Oost NL ook al in HyGear. Toen om de ontwikkeling van de waterstofgeneratoren te kunnen financieren. Oost NL helpt bedrijven om krachten te bundelen en het beste eruit te halen:

De kracht van onze regio zit voor een belangrijk deel in de sectoren Health, Tech, Food en Energy. Juist daar ontwikkelen bedrijven innovatieve oplossingen met een grote maatschappelijke impact. Door onze focus op deze sectoren hebben we in 2018 resultaten geboekt waar we in Oost-Nederland trots op mogen zijn”, aldus Marius Prins, eerder tegen The Economic Board.

Meer over onze parels

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp