opleiding semiconductor packaging; CITC

Opleiding over semiconductor packaging CITC krijgt vervolg

De opleiding van CITC en HAN op het gebied van semiconductor packaging krijgt komend collegejaar een vervolg. In september gaat de tweede editie van het Semiconductor Packaging University Program van start, zo laat CITC (Chip Integration Technology Center) weten.

De opleiding, een deeltijdprogramma, is tot stand gekomen door een samenwerking tussen HAN University of Applied Sciences, het vorige jaar geopende CITC en de partners NXP, Nexperia, Ampleon, TNO en TU Delft. Deze is bedoeld voor zowel studenten als voor medewerkers van bedrijven. Zij krijgen training in de relevante aspecten van chip packaging.

“Bij NXP merk ik dat de balans tussen jong en oud nu richting oud doorslaat. Het gaat de laatste jaren goed met het bedrijf en dus is dit de juist tijd om te investeren in nieuw talent. Daar kan deze opleiding heel goed bij helpen.”
Michiel van Soestbergen, onderzoeker NXP

Semiconductor Packaging CITC

Aan de eerste editie van de opleiding deden zeven deelnemers mee. Eén deelnemer volgde de opleiding als een minor, in combinatie met een studie aan de HAN. De rest van de deelnemers als een deeltijdopleiding naast een betaalde baan in de semiconductor-sector.

In november, toen de opleiding ruim een maand bezig was, lieten meerdere betrokkenen al weten dat ze erg tevreden zijn. Voor het tweede jaar mikken de initiatiefnemers naast deelnemers vanuit het bedrijfsleven, ook nadrukkelijk op bachelor-studenten Electrical and Electronic Engineering, Applied Physics, Chemistry, Mechanical Engineering, Automotive Engineering of Industrial Engineering & Management.

Bachelorstudenten

Bachelorstudenten verbreden met de training aan de Semiconductor Packaging University hun horizon op het gebied van halfgeleiderassemblage en -verpakking. Werkende professionals breiden hun kennis juist uit of verdiepen deze. De opleiding bevat zowel theorie als praktijk en wordt deels online en deels offline gegeven. Ze heeft een duur van 5  maanden en kost volgens de initiatiefnemers 20 tot 24 uur per week aan tijd.

De opleiding heeft twee doelen: mensen in de industrie bijspijkeren – omdat er in packaging heel veel gebeurt – en studenten vanuit het hbo enthousiast maken voor deze industrie. Er is in de sector veel vraag naar goed opgeleide mensen”, zo zei CITC-directeur Barry Peet eerder.

Wie interesse heeft in de opleiding kan hier meer informatie vinden en contact opnemen over inschrijving.

Meer over het CITC

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp