Opening InScience 2018; Vijfde editie Inscience

Opening InScience 2018 door minister Van Engelshoven (OCW)

InScience, International Science Film Festival Nijmegen is gisteravond geopend door minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het vijfdaagse filmfestival duurt nog tot en met zondag 11 november en vindt plaats in en rondom filmhuis LUX, Nijmegen.

Tijdens de openingsavond sprak minister Van Engelshoven over de doelstelling van het wetenschapsbeleid, dat de verbinding tussen wetenschap en samenleving wil versterken. Van Engelshoven: ‘’Het is belangrijk om meer draagvlak voor wetenschap bij het publiek te creëren. Ik vind dat van groot belang in deze tijd. Nepnieuws is aan de orde van de dag en feiten moeten het vaak opnemen tegen halve waarheden en hele leugens. Film helpt ons enorm om wetenschap te begrijpen’’. Actieve wetenschapscommunicatie is een speerpunt van het ministerie. Het kabinet wil het debat over de gevolgen van wetenschappelijke ontwikkelingen dan ook stimuleren. Als wetenschapsfilmfestival draagt InScience op een innovatieve manier bij aan de organisatie van dat debat.

Tickets & programma

Op het festival zijn meer dan zestig wetenschapsfilms te zien, waaronder twee Europese premières en negentien Nederlandse premières. Internationaal toonaangevende wetenschappers geven acte de présence tijdens InScience.  Historicus en filosoof Philipp Blom (over kunstmatige intelligentie en klimaatverandering), Max Welling (UvA) over de kracht van zelflerende systemen in combinatie met dataverwerking en Pim Haselager (Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) over robotica en ethische dilemma’s. Tickets zijn verkrijgbaar via www.insciencefestival.nl of aan de kassa van LUX. Het programma is te zien via www.insciencefestival.nl/program.

© foto: Jimmy Israel

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp