Opening CITC

Opening CITC: Eerste stappen onderzoekscentrum worden zichtbaar

Met de officiële opening en de overhandiging van de Smart Industry Fieldlab-status vinden er donderdag 5 maart weer twee belangrijke mijlpalen plaats voor het Chip Integration Technology Centre (CITC).

Het CITC is een onderzoekscentrum op de Novio Tech Campus in Nijmegen voor chip-packaging– en integratietechnologie. Inmiddels draait het centrum al een paar maanden, maar 5 maart 2020 vindt de officiële opening plaats. Directeur Barry Peet: “Ik vind dat je bij de opening echt iets moet kunnen laten zien. Zowel een fysieke locatie, maar ook de eerste stappen die je hebt gezet. We zijn vanaf 1 januari dit jaar echt op stoom. Er is nu ook een mooi lab, dat we de komende tijd nog verder gaan uitbreiden. Dat kost wel veel tijd.”

Eerder spraken we al met Peet over de ambities van het CITC voor 2020.

Fieldlab

Ook de overhandiging van de Smart Industry Fieldlab-status, die op hetzelfde moment plaatsvindt, is belangrijk voor Peet en zijn collega’s. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waar bedrijven en kennisinstellingen nieuwe slimme oplossingen bedenken, ontwikkelen, testen en invoeren. Er zijn er inmiddels ongeveer 45 in Nederland en het CITC wordt de eerste uit Nijmegen.

Eerder kreeg het CITC al de aspirant-status. Peet: “Dit is een mooi moment om het officieel te maken. Daarmee begint ook de uitdaging om er echt iets mee te doen. Daar hebben we al wel plannen voor. Samen met de HAN zijn we een opleiding aan het ontwikkelen. Dat wordt steeds concreter en die gaat waarschijnlijk in september van start. Ook gaan we kennis delen richting het mkb om ze verder te betrekken, onder meer op het gebied van Artificial Intelligence.”

Internationale focus

Het CITC heeft nog meer plannen. “We voeren gesprekken over een packaging-event in samenwerking met de Benelux RF Conference in november. Packaging en RF zijn binnen ‘hightech’ twee belangrijke thema’s, dus we zoeken ook in bredere zin de samenwerking met alles wat in de regio met RF te maken heeft, ook als het gaat om stages en afstudeerplekken.” Daarnaast kijkt het CITC sterk naar het buitenland. “We richten onze pijlen op internationale klanten, met een eerste focus op Duitsland. Dat wordt steeds concreter.”

Programma opening CITC

De opening wordt vooral een gezellige bijeenkomst, met live muziek van een heuse CITC-band en een magic-show, maar ook met een inhoudelijk programma. “Emilie Jolivet, de directeur van de semiconductor en softwaredivisie van het Franse bedrijf Yole, vertelt een inhoudelijk verhaal over het belang van halfgeleiders en packaging en gedeputeerde Christianne van der Wal geeft later op de avond uitleg over de rol van de provincie. Verder is er een paneldiscussie met onder andere Monique Esselbrugge, wethouder economie van de gemeente Nijmegen, en zijn er nog meer leuke programmaonderdelen, zeker ook voor mensen van buiten onze industrie.”

Meer informatie over de opening CITC is op deze website te vinden.

Meer over het CITC

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp