NTS

NTS kiest bewust voor Nijmegen: ``In omgeving Eindhoven lastiger voldoende goede mensen te vinden``

Een nieuw pand van NTS op Novio Tech Campus (NTC) biedt vanaf april 2020 onderdak aan vijftig engineers. Het hightech-bedrijf brengt daar haar huidige activiteiten in Nijmegen, Wijchen en Doetinchem samen. Deze week vieren NTS en NTC het bereiken van het hoogste punt van de bouw.

NTS heeft nu drie vestigingen. Aan het Kerkenbosch in Nijmegen zit NTS Optel, een technisch ingenieursbureau gespecialiseerd in toegepaste optica. Daar ontwikkelt en bouwt NTS producten waarin optische technieken een belangrijke rol spelen. Het huurcontract van die vestiging loopt binnenkort af. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging voor prototyping en engineering in Wijchen en één voor ontwikkeling en engineering in Doetinchem. Op NTC bundelt NTS vanaf volgend jaar al die activiteiten. Er komen vijftig engineers te werken.

Alleen al uit kostenoverwegingen is het efficiënter om de drie vestigingen bij elkaar te voegen”, zegt Hans Scholtz, Managing Director van de divisie Development & Engineering. Maar er is nog een duidelijke reden. “Door mechatronica, optiek en prototyping samen te voegen verwachten wij door kruisbestuiving meer waarde voor de klant te kunnen creëren.”

Keuze voor Nijmegen

De keuze voor Nijmegen en voor NTC was vervolgens geen heel moeilijke, laat Scholtz weten. “Deze locatie lag voor de hand vanwege de locaties van de huidige vestigingen. Daarnaast is het in de omgeving van Eindhoven lastiger om voldoende goede mensen te vinden.”

Lees hier meer over de Novio Tech Campus

Maar de belangrijkste reden, zo geeft hij aan, is de cultuur op de campus. “Op NTC vind je verbinding en samenwerking en dat past perfect bij de NTS-cultuur.” Hij staat open voor samenwerken. “Naast halfgeleiderbedrijven zitten op Novio Tech Campus ook de nodige healthtech-spelers. We zouden daarin misschien ook een rol kunnen spelen.”

Vandaag, 6 september 2019, vieren NTS en NTC het bereiken van het hoogste punt van de bouw. Wethouder Monique Esselbrugge zal er de vlag te hijsen. Scholtz: “We bouwen constructief aan de toekomst en werken toe naar een soepele verhuizing en feestelijke, officiële opening.”

Meer over de Novio Tech Campus

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp