Staten Biotech

Novo Nordisk investeert miljoenen in Nijmeegse Staten Biotech

Het Nijmeegse bedrijf Staten Biotech gaat na een miljoeneninvestering van Novo Nordisk een nieuwe fase in. Het grote Deense farmacieconcern maakte bekend € 430 miljoen te investeren. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van een medicijn dat de kans op hartaanvallen kleiner maakt. Een overname in de toekomst ligt zeer voor de hand, geeft Hilde Steineger, de CEO van Staten Biotech, aan.

Miljoeneninvestering is grote stap voor ons

Steineger is uiteraard blij met de grote investering, die volgens haar een nieuwe fase voor het bedrijf inluidt. “Dit is een grote nieuwe stap voor ons. Wanneer je een farmaceutisch product ontwikkelt moet je het eerst testen. Door deze investering hebben we nu de mogelijkheid om dat te gaan doen.”

De rolverdeling tussen Staten Biotech en Novo Nordisk is duidelijk. Steineger: “Dit is een zogeheten ‘asset acquisition’. Wij ontwikkelen het product tot een bepaald punt. Op dat moment, als de testen goed verlopen, heeft Novo Nordisk de mogelijkheid om ons bedrijf over te nemen en door te gaan met de ontwikkeling. Dan stoppen wij er dus mee.”

Lipiden

Staten Biotech is gevestigd op de Nijmeegse Novio Tech Campus en is actief in de ontwikkeling van medicijnen die cardiovasculaire aandoeningen moeten voorkomen. Het werd opgericht door Amerikaanse wetenschappers. Daarbij heeft het twee Nederlandse financieringsmaatschappijen achter zich staan die een grote naam hebben in de medische wereld: Forbion en BioGeneration.

Staten Biotech focust op patiënten met grote hoeveelheden lipiden of vet in het bloed, zoals triglyceriden, cholesterol, of vet fosfolipiden. Het belangrijkste medicijn waaraan Staten Biotech werkt moet een oplossing bieden voor mensen die om erfelijke redenen of door diabetes een hoge waarde aan triglyceriden hebben. Daarmee hebben zij een duidelijk grotere kans op hart- en vaatziekten. In dat medicijn investeerde Novo Nordisk.

Ook interessant

Interactieve kaart Lifeport toont schatkaart aan bedrijvigheid regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen

Rapport ICE: er is momentum voor verbeteringen internationaal spoornetwerk

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp