Nederland Slim Benutten; coronacrisis Arnhem Nijmegen; RvN@Lab; triple helix; Antoine Driessen

Oproep vanuit Gelderland en Overijssel: benut kracht van mkb bij herstel uit coronacrisis

Voor het economisch herstel uit de coronacrisis moet de kracht van het midden- en kleinbedrijf benut worden. Die oproep doen de provincies Gelderland en Overijssel en acht regionale samenwerkingsverbanden in Oost-Nederland. Ze doen die oproep, die onderdeel is van de campagne ‘Nederland Slim Benutten, ook richting het Rijk.

Het mkb is de economische motor van Oost-Nederland, zo stellen de organisaties in het persbericht. Het zorgt voor zeven op de tien banen in het bedrijfsleven. Landelijke innovatieprogramma’s zouden de kracht van het mkb meer moeten benutten, vindt ook boardlid Christianne van der Wal, Gelders gedeputeerde met onder andere economie en innovatie in haar portefeuille. “De mkb-sector in Oost-Nederland is bijzonder door de vele en goede onderlinge contacten, waardoor zij snel kan samenwerken met veel verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen. Het gaat vaak om kennisintensieve bedrijven. Dat leidt niet alleen tot werkgelegenheid en inkomsten in onze regio, maar juist ook tot bijzondere innovaties. Het is niet voor niets dat we OnePlanet Research Center koppelen aan de kracht van het mkb, zodat innovaties sneller hun weg vinden in concrete producten. Benut die kracht van het mkb voor heel Nederland.”

Campagne Nederland Slim Benutten

Tijdens de coronacrisis heeft het mkb in Oost-Nederland laten zien hoe zij snel reageren op de plotselinge vraag naar beademingsapparatuur, mondkapjes, testcapaciteit voor de corona-app en corona-sneltesten”, geeft Eddy van Hijum, gedeputeerde voor economie in Overijssel, aan. Hij roemt daarbij onder andere de kennisinstituten Wageningen University & Research, Radboud Universiteit en Universiteit Twente die volgens hem in de Champions League van hun vakgebieden spelen.

Nederland Slim Benutten

De gezamenlijke oproep aan het Rijk maakt deel uit van de campagne ‘Nederland Slim Benutten’, waarmee alle politieke partijen worden aangespoord om gebruik te maken van ‘de kracht van Oost’. De campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem Nijmegen, Regio Achterhoek, Fruitdelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle. De campagne wordt daarnaast gesteund door de Economic Boards in Oost-Nederland.

Meer over Nederland Slim Benutten

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp