Monitor The Economic Board 1e halfjaar 2020: Op Weg

Monitor The Economic Board 1e halfjaar 2020: Op weg

Jaarlijks publiceert The Economic Board haar jaarverslag, waarin inzage wordt gegeven in de activiteiten en uitgaven van het afgelopen jaar. Halfjaarlijks blikken wij terug op het voorbije halfjaar en kijken wij vooruit op de tweede helft van het jaar. Lees hier over in onze Monitor The Economic Board 1e halfjaar 2020 en/of download het bestand onderaan deze pagina.

Woord vooraf

U kunt het C-woord vast niet meer horen. We waren er niet op voorbereid, zagen het niet aankomen, de waarschijnlijkheid dat het een dergelijke impact zou hebben was kleiner dan de kans op een sneeuwstorm in de Sahara. Dachten we.

Vervolgens botsen twee levensfilosofieën op elkaar: is het hoogste goed bescherming van het leven óf van persoonlijke vrijheid? Volgens de een mag de prijs van een mensenleven niet worden gekwantificeerd. Voor de ander voelt de beknotting van vrijheden als klap in het gezicht. Beide groepen eisen hun gelijk. Het is net als tandpasta; als het eenmaal uit de tube is, krijg je het niet meer terug.

Helaas neem je nooit een gevoel weg met een feit. En cijfers suggereren een exactheid die geen enkele leugen kan evenaren. Een beetje meer begrip voor elkaars standpunten zou helpen. Wetenschappers mogen, nee, moeten dwalen en zich soms vergissen. Waarom staan we dat niet toe van onze politieke en bestuurlijke leiders? Af en toe?

We treuren om alle dingen die niet doorgaan, die zo leuk hadden moeten zijn. Ook bij The Economic Board. Geen Lenteloper waarbij nieuwe bedrijven uit de regio welkom worden geheten. Geen informatiebijeenkomst met de European Investment Bank. Geen groots event. In plaats daarvan maken we ons zorgen om de regionale economische slagkracht en hebben we onrustige nachten over gemiste omzetten, problematische financieringen en het verlies van banen.

Maar zoals Loesje, het bekendste Arnhemse meisje, al zei: ‘Zorgen moet je niet maken maar doen’. Wij focussen ons op de dingen die nu nog wèl mogelijk zijn. We informeren bedrijven zo snel en volledig mogelijk over steunmaatregelen, werken vol enthousiasme met onze partners aan een AI / Healthcare-propositie en op IPKW gebeuren mooie dingen bij Connectr. Ook ontdekken we nieuwe kansen. De herinrichting van productieketen vereist diversificatie. Glokalisering wordt de trend. Van just in time naar just in case. Het zou zomaar kunnen dat dit voor Lifeport – met expertise op Food, Health en Energy – een heuse sprong naar voren wordt.

Blijf dapper en vooral gezond,

Sigrid Helbig
Directeur

Monitor The Economic Board 1e halfjaar 2020 lezen en/of downloaden

Monitor Eerste Halfjaar 2020 downloaden

Meer van The Economic Board

Rapport delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp