Mercator Launch Mercator Science Park

Vanaf 16 mei: Mercator Launch op de campus

Mercator Launch gaat op 16 mei open op de Heyendaal campus. Studenten met ondernemerszin kunnen hier al hun vragen stellen, werken, netwerken en diverse soorten ondersteuning krijgen.

Mercator Launch logo

Mercator Launch is een uitbreiding op het Mercator Science Park, een uitgebreid voorzieningenpark met state-of-the-art apparatuur, en de Mercator Incubator, waar start-ups werkruimte en ondersteuning krijgen. Waarom de naam Mercator? Programmamanager Brechtje Vreenegoor:

Buiten Nijmegen zijn Mercator Science Park en Incubator een begrip. En mercator betekent in het Latijn: koopman. We hebben het dus over de eerste ondernemers die er waren, dat past goed bij de oudste stad van Nederland met haar Romeinse verleden.

Een welkome eerste instap voor ondernemende studenten

Mercator Launch is bedoeld als pre-incubator en richt zich op studenten die zich willen oriënteren op het ondernemerschap. Daarbij maakt het niet uit hoe ver ze al zijn in hun plannen. Het blijkt dat er grote belangstelling is onder studenten en PhD’s, nog voor de officiële opening op 16 mei meldden zich al tien partijen om te komen werken in het nieuwe centrum. Vreenegoor:

We willen studenten carrièreperspectief bieden én kennis vanuit de universiteit naar de markt brengen. We zien Mercator Launch als een huisartsenpraktijk voor studenten met belangstelling voor ondernemen, in welke vorm of fase dan ook. Ze kunnen hier terecht met alle vragen die ze maar hebben. Daarbij bieden we hands-on support bij een businesscase, we geven workshops en ook een lening tot 100.000 euro behoort tot de mogelijkheden. In september beginnen we met de Start-up Academy.

Kom naar de opening op 16 mei 2018

Economic Boardlid en voorzitter van het College van Bestuur van de RU Daniel Wigboldus opent de bijeenkomst. Vervolgens vertellen ondernemers over hun eerste stapjes en is er een interessante lezing over de vraag: Why impact needs a business model. Daarna is er ruimschoots gelegenheid om te netwerken met investeerders, vertegenwoordigers uit de politiek, supportorganisaties zoals Oost NL en The Economic Board en natuurlijk ondernemers.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp