Lucien van Riswijk

Lucien van Riswijk voorgedragen als nieuwe burgemeester Zevenaar

Lucien van Riswijk is tijdens de raadsvergadering op donderdag 8 november 2018 voorgedragen als nieuwe burgemeester voor de gemeente Zevenaar. Hij volgt waarnemend burgemeester Ella Schadd-de Boer op.

Bekend gezicht

Van Riswijk is een bekende bij de gemeente. Na zijn studie Bestuurs- en Beleidswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, begon hij in 1994 als raadslid in de gemeenteraad van Rijnwaarden. In 1998 werd hij benoemd tot wethouder bij en locoburgemeester van diezelfde gemeente. Sinds 2009 is hij burgemeester van de gemeente Druten.

Op 1 januari 2018 fuseerde de gemeente Rijnwaarden met de gemeente Zevenaar tot één nieuwe gemeente: Zevenaar. Ella Schadd-de Boer, waarnemend burgemeester van Rijnwaarden, werd toen benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Zevenaar. Van Riswijk zal tijdens een buitengewone raadsvergadering op 20 december worden geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester.

De gemeente Zevenaar won dit najaar de KoopWijsPrijs van de RvO met het fietspad gemaakt van grasfalt. Lees er hier meer over.

Lucien van Riswijk wordt omschreven als een ervaren en benaderbare burgemeester door de gemeenteraad. Door zijn ervaring als wethouder bij de gemeente Rijnwaarden en als burgemeester van Druten kent hij de bestuurlijke klappen van de zweep en weet hij zich goed in te leven in de bestuurlijke posities.

Fusie

Wethouder Hans Winters vertelde eerder aan The Economic Board over de uitdagingen die komen kijken bij een fusie van twee gemeenten.

Ook interessant

Von Gahlen wint Koning Willem I Prijs in de categorie mkb

De Liemerse Ambassade zet samenwerking voorop

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp