Uitreiking KW1 Prijs Koning Willem I Prijs 2020

Bedrijven kunnen zich inschrijven voor prestigieuze Koning Willem I Prijs 2020

Ondernemers die kans willen maken op een prestigieuze award uit handen van koningin Máxima is er nu een mooie kans. De inschrijving voor de Koning Willem I Prijs voor mkb’ers en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is geopend. Tot en met eind januari kunnen bedrijven zich aanmelden voor de Koning Willem I Prijs 2020.

De Koning Willem I Prijs wordt al sinds 1958 eens in de twee jaar uitgereikt. Sinds 2008 zijn er twee categorieën: grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers) en mkb (minder dan 250 medewerkers). Daarnaast is er nog een derde prijs: de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De onafhankelijke prijzen worden gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De stichting erachter, de Koning Willem I Stichting, wil met de prijzen het ondernemerschap in Nederland verder stimuleren en benadrukken hoe belangrijk het voor de Nederlandse economie is. De vier regionale selectiecommissies maken een voorselectie op basis van de criteria durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De bestuursadviescommissie legt voor beide categorieën drie genomineerden voor aan het bestuur. Dat stichtingsbestuur kiest uiteindelijk de winnaars.

Uitreiking

Tijdens de feestelijke uitreikingsavond in het voorjaar van volgend jaar worden de winnaars bekend gemaakt door koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Waar de prijzen komend jaar worden uitgereikt en op welke datum is nog niet bekend gemaakt. In 2018 was dat in Nijmegen, vanwege de titel European Green Capital. In de categorie mkb won toen Bouwgroep Dijkstra Draisma, AFAS Software was succesvol in de categorie grootbedrijf en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap ging naar Eosta.

Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Stichting: “We krijgen vaak de vraag: wat win je nou eigenlijk? Allereerst het bronzen beeld of de glazen Plaquette en eeuwige roem natuurlijk. Dat laatste blijkt ook wel echt uit de praktijk. Het opent deuren die (in het buitenland) anders gesloten zouden blijven. Het is een prijs uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima. Iets waar we in Nederland misschien nuchter over doen, maar wat zeker ook in het buitenland veel prestige heeft. En natuurlijk levert het de onderneming trots en erkenning op. Het is een beloning voor de koers die het bedrijf met haar mensen en middelen heeft ingezet.”

Inschrijven voor de Koning Willem I Prijs 2020 kan de komende maanden via deze site. Bedrijven moeten daarvoor een account aanmaken bij de Koning Willem I Stichting.

Inschrijven

Rol van The Economic Board

The Economic Board is sinds 2018 aangehaakt om ondernemers in de regio Arnhem – Nijmegen en Wageningen meer betrokken te laten voelen bij de uitreiking van de prijs in de regio. Dit doen wij door partners te informeren over de prijs, bedrijven die wij rijp achtten voor nominatie op de mogelijkheid tot inschrijving te wijzen en door er via onze mediakanalen over te communiceren.

In 2018 werden de Koning Willem I Prijzen uitgereikt in Nijmegen. In dat jaar ondersteunden wij de bekendmaking van de genomineerden in de categorie mkb op het provinciehuis in Arnhem, en de bekendmaking van de genomineerden voor de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap op de WUR.

Meer over de Koning Willem I Prijs

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp