Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 open voor inschrijvingen

Ondernemers kunnen zich nog tot 2 juni inschrijven voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020. De door het Arnhemse Kiemt georganiseerde uitreiking vindt op 11 september voor de tiende keer plaatst, dit keer geheel online.

Jan Terlouw Innovatieprijs 2020

Jan Terlouw roept ondernemers op om zich in te schrijven voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020. De winnaar gaat naar huis met een bedrag van 10.000 euro.

In een online video roepen verschillende mensen ondernemers op om zich in te schrijven voor de prijs. Daaronder uiteraard de naamgever, oud-politicus Jan Terlouw. “We moeten anders omgaan met de natuur. Ondernemers zijn mensen die denken aan morgen”, zegt hij in de video. Ook de winnaars van vorig jaar Henk de Beijer van Climate Booster (winnaar van de hoofdprijs) en Eline Leising van CafeInk (winnaar van de ambitieprijs) komen in de video aan het woord, net als Kiemt-directeur Luc Kikkert.

Toekomstbestendige maatschappij

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een onderscheiding voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. Met de prijs heeft Kiemt als doel om ondernemers die met duurzame innovaties de maatschappij toekomstbestendig maken een duwtje in de rug te geven. De hoofdprijs is 10.000 euro en ruime media-aandacht. De ambitieprijs, voor startups en kleine bedrijven met maximaal tien werknemers, is 5.000 euro en vijf dagen advies en ondersteuning door Kiemt. De winnaars worden gekozen door een expertcomité van vier vertegenwoordigers uit het Kiemt-netwerk, onder voorzitterschap van Terlouw.

Om voor de hoofdprijs in aanmerking te komen moeten innovaties tussen 2018 en 2020 zijn geïntroduceerd en iets vernieuwends toevoegen op het terrein van energie- en milieutechnologie, biobased economy of circulaire economie. De onderneming moet bovendien in Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar minimaal gedeeltelijk plaatsvinden. Ook mag de innovatie niet eerder zijn genomineerd voor de prijs.

Meer informatie over de voorwaarden is op deze site te vinden. Inschrijven kan hier. Door de coronapandemie vindt de uitreiking dit jaar online plaats, op het platform The Future of Us. Dat gebeurt op 11 september.

Meer informatie en inschrijven

Meer over Kiemt

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp