webinar groeiversneller; mkg; aanvragen COL; investor readiness program; groeiversneller food; webinar reshoring; Bart Heuts Oost NL Duurzame ontwikkeling, de kracht van Gelderland en Overijssel; noodhulp start-ups; Wendy de Jong directeur Oost NL

Inschrijving open voor nieuwe ronde Investor Readiness Program

Oost NL gaat een nieuwe ronde houden van het Investor Readiness Program (IRP). Daarin worden start-ups en scale-ups geholpen bij het optimaliseren van hun businesscases en het voorbereiden op een financieringsaanvraag.

De vierde editie van het programma gaat in september van start. Deelnemers aan de eerste drie edities beoordeelden het programma met een gemiddeld cijfer van 8,3. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan door deze vragenlijst in te vullen. Het programma is voor innovatieve start-ups en scale-ups uit Gelderland of Overijssel met groeipotentie. Ze moeten actief zijn in een van de topsectoren van Oost NL: food, health, tech of energy.

→ Eerder dit jaar ontwikkelde Oost NL ook het Corona Rebuild Program. Lees hier het succesverhaal van deelnemer Foodcase.

Feedback

Start-ups en scale-ups die meedoen aan het IRP krijgen feedback over hoe financiers en investeerders naar hun businesscase kijken. Daarnaast krijgen ze informatie die ze nodig hebben om een kansrijke financierings- of investeringsaanvraag op te stellen en handvatten om het op een goede manier te presenteren. Dat gebeurt door een begeleider van Oost NL, door financiële- en kennispartners, maar ook door andere ondernemers die aan het programma meedoen.

Het programma duurt tien weken en bestaat uit plenaire- en breakout-sessies. Deelnemers zijn volgens Oost NL, met name in de beginfase, twintig tot veertig uur per week kwijt aan het programma. Er wordt ingezoomd op de marktvalidatie, de bescherming van het intellectueel eigendom (IP), het team, de waardepropositie, het businessmodel en de financieringsstrategie. Aan het eind van het traject hebben ze samen met Octrooicentrum Nederland een IP-strategie ontwikkeld, hebben ze een juridische scan en een teamanalyse gedaan en hebben ze een praktisch en concreet businessplan, als basis voor een financieringsaanvraag.

Meer over Oost NL

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp